Днес се навършват 6 години от смъртта на Фидел Кастро

...
Днес се навършват 6 години от смъртта на Фидел Кастро
Коментари Харесай

Жените, които предадоха Фидел Кастро

Днес се навършват 6 години от гибелта на Фидел Кастро - една от най-знаковите фигури на всички времена. И по този мотив взехме решение да обърнем взор към една забавна тематика от живота, а точно:

С какъв брой тъкмо дами е преспал той? Според някои догатки те са над 3 хиляди. Според други – 10 пъти повече. В Куба се приказва, че персоналната защита на Ел Коменданте персонално „ набирала “ хубавици за салнята на диктатора. Това се случвало най-много по плажовете, където най-ясно се виждали съвършените ограничения на хубавиците. Те пък в никакъв случай не отказвали на общителната покана. Просто в Куба това било в реда на нещата. Дали обаче диктаторът в миналото е бил същински влюбен? Коя е дамата, за която си е мислел в последните си часове? Все въпроси, чиито отговори по този начин и няма да разберем.



Едно обаче е ясно – приживе дамите обожаваха Фидел – обичаха го и го предаваха с идентична пристрастеност. Първата, която му обърна тил бе сестра му Хуанита. Тя се оказва един от най-опасните сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ на острова и неведнъж декларира, че не поддържа по никакъв метод режимът, натрапен от по-големия й брат. Дали е правила опити да убие Фидел? Според управляващите в Хавана – най-малко 5. Според Централно разузнавателно управление на САЩ – в никакъв случай. Сред дамите, обичали и предали Фидел е и именитата американска шпионка Марита Лоренз. Тя попада в прегръдките на Кастро през 1959 година, когато е още 19-годишна. Между двамата се разиграва плевел любовен романс, само че не след дълго се разделят, а момичето забременява и прави аборт. Година по-късно Лоренз се връща в Куба със задача от Централно разузнавателно управление на САЩ да токсини Кастро. Тя го предава, само че по този начин и не съумява да го убие. Преди да напусне Куба въпреки всичко се разкайва и разкрива заговора на президента, признавайки му, че към момента го обича.



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР