Днес Русия възобнови изстрелванията си към “Международната космическа станция, след

...
Днес Русия възобнови изстрелванията си към “Международната космическа станция, след
Коментари Харесай

УСПЕХ: Русия благополучно изстреля ракетата Союз-ФГ с товарния кораб Прогрес МС-10 на път към МКС!

Днес Русия възобнови изстрелванията си към “Международната галактическа станция ”, откакто довечера в 20:14 ч. българско време от космодрума Байконур в Казахстан излетя наред галактическата ракета “Союз-ФГ ” с товарния галактически транспортен съд “Прогрес МС-10 ”. На борда на кораба пътуват 2.5 тона потребен товар – сбит въздух, вода, храна, облекла, научно съоръжение. Скачването на “Прогрес МС-10 ” със станцията е планувано за 18-ти ноември в 21:30 ч. българско време. 

Днешният триумф е добре пристигнал за програмата на “Международната галактическа станция ”. Това бе първото изстрелване към станцията, което Русия организира след повредата на ракетата-носител на кораба “Союз МС-10 ” на 11-ти октомври, при която космонавтът Алексей Овчинин и неговият американски сътрудник Ник Хейг трябваше да извършат избавително приземяване. Излитането довечера отваря път за провеждането на нова пилотирана експедиция до края на годината. Ако всичко мине по проект, “Союз МС-11 ” с космонавта Олег Кононенко и астронавтите Дейвид Сен-Жак (Канада) и Ан МакКлейн (НАСА) ще може да излети още на 3-ти декември.

Тази пилотирана задача на практика ще избави “Международната галактическа станция ” от обезлюдяване. Но също така НАСА се надява на нея, защото напълно скоро ще стартира епохата на частната пилотирана космонавтика. Дебютът на галактическия транспортен съд “Крю Драгън ” в роботизиран режим е очакван за началото на януари, а в пилотиран – към средата на 2019-та година. Задължително би трябвало да има екипаж на станцията, който да следи януарското съединяване сред нея и “Крю Драгън ”. Само откакто то е сполучливо и корабът се потвърди като безвреден, той ще може да се употребява за транспорт на хора.

За повече информация по отношение на днешния старт: Роскосмос

 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР