Днес публично ще бъде представена Здравна стратегия на Община Пловдив

...
Днес публично ще бъде представена Здравна стратегия на Община Пловдив
Коментари Харесай

Представят Здравната стратегия на община Пловдив до 2030 г.

Днес обществено ще бъде показана Здравна тактика на Община Пловдив за интервала 2021 – 2030 г. 

На полемиката в залата на Общинския съвет са поканени общински съветници, представители на синдикатите, на академичната общественост, на Българския лекарски съюз и РЗИ. Стратегията ще бъде показана от шефа на общинската дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов. 

Проектодокументът съдържа разбор на положението на общинското опазване на здравето и набелязва главните политики и цели за неговото развиване. Основна цел е да се усъвършенства работата на общинските лечебни заведения като се обезпечат квалифицирани фрагменти и се подсигурява финансовата му непоклатимост. 

Сред целите в тактиката са също качествена и налична извънболнична и болнична помощ, майчиното и детското здраве, грижите за уязвимите и характерни групи, както и създаване на електронно общинско опазване на здравето. 

Специален акцент в документа е подложен на профилактиката на заразните заболявания. Предвижда се и по – ефикасен надзор върху медицинските действия.

Дискусията ще бъде предавана онлайн на Facebook страницата на Общинския съвет. Началото е в 10 часа. Следващото обществено разискване на тактиката ще бъде с пациентските организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР