Днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с

...
Днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с
Коментари Харесай

Пациентите вече могат да ползват психологическа помощ в столичните болници

Днес ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев дружно с шефовете на столичните многопрофилни лечебни заведения и с госпожа Евгения Александрова – ръководител на Асоциацията на пациентите с онкологични болести, показаха осъществената стратегия за даване на психическа помощ като форма на палиативна грижа в петте общински здравни заведения за интензивно лекуване.

Инициативата се реализира в:

- Първа многопрофилна болница за интензивно лечение;

- Втора многопрофилна болница за интензивно лечение;

- Четвърта многопрофилна болница за интензивно лечение;

- Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Княгиня Клементина " ;

- Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести " Проф. доктор Марин Мушмов ".

Грижата е налична както за тежкоболни пациенти, по този начин и за техните близки. Програмата е отворена за пациенти от целия град, а освен за лекуващите се в общински лечебни заведения.

Координати на психотерапевтите към този момент са оповестени на страниците на лечебните заведения, като даването на психическата помощ е изцяло гратис и се реализира по график – всеки ден по четири часа.

Идеята е тежкоболните пациенти да имат опция да се извърнат към психолог, а на пациентите с онкологични болести психическата помощ да се предлага наложително от страна на лекарите.

Палиативната грижа не замества, а само добавя общоприетата грижа, като по този начин ще се комбинират напъните на необятен кръг експерти в интерес на пациента.

" Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през напрежението и тежкия интервал на лекуване, като и да спомагаме за положителния му свършек. Скоро, дружно с пациентски организации и специалисти, ще представим подробна стратегия за информиране и профилактика на онкологичните болести ", съобщи Георги Георгиев, ръководител на градския парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР