Днес под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт, по който

...
Днес под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт, по който
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно време за цяла България

Днес под въздействие на преминаващ леден атмосферен фронт , по който ще се образува и партерен циклон, времето ще е динамично. В източната половина от страната ще продължи да духа мощен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се намалят.

За това предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Западна и Централна България ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, тук-там обилни, с гръмотевици, чакат се и градушки . Над Източна България преди обяд ще има раздрана облачност, която след обяд ще се вплътни и тук-там също ще има превалявания. Максималните температури ще са в необятен период от 12-13° в западните региони до 26°-28° тук-там в Източна България. Вечерта от югозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността ще се раздира и понижава, най-късно, през нощта против неделя в Североизточна България.

Над планините ще е облачно, с превалявания , тук-там обилни, с гръмотевични бури; над 2500 метра ще вали сняг. Ще духа плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските елементи краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 7°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа мощен юг-югозападен вятър, който вечерта краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е раздрана, след обяд ще се вплътни и тук-там ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат 25°-28°. Температурата на морската вода е 17°-19°.

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР