Днес почитаме паметта на милионите хора, които загинаха по време

...
Днес почитаме паметта на милионите хора, които загинаха по време
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Без Деня на Победата нямаше как днес да празнуваме и Деня на Европа


Днес почитаме паметта на милионите хора, които починаха по време на Втората международна война в борбата против фашизма. Всички те дадоха живота си, с цел да го има днешния кротичък ден и свят, част от който е България. Историята потвърждава, че без Деня на Победата нямаше по какъв начин през днешния ден да честваме и Деня на Европа и точно за това той би трябвало да ни сплотява, а не да ни разделя. Честит Ден на Победата и цветущ Ден на Европа! Дълбок реверанс пред всички герои, дали живота си за Свободата и мира на България, Европа и света!

С тези думи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев честити 9 май - денят, в който Европа отбелязва окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората международна война. Той разяснява и издадената заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за преустановяване на шествието " Безсмъртен полк ", както провокациите от представители на десни партии пред паметника на Съветската войска, който желаеха паметника да бъде демонтиран.
-->
„ Безсмъртен полк е социална акция по време на която пред Паметника на Незнайния боец се събират родственици с портрети на своите предшественици, взели участие в антифашистката опозиция и във Втората международна война. Това е спокойно шествие, което отдава респект пред паметта на починалите герои. Със издадената заповед за преустановяване на мирното шествието, което всяка година на 9-ти май се организира в София, Йорданка Фандъкова за следващ път потвърди, че се води не от ползите на жителите, а от ползите на дребна група политически деятели, чиято цел е замяна на историята на България, разрушение на обичайните български полезности и етичните и морални правила на българското общество. Паметник значи памет и всеки един от нас би трябвало да уважава и да почита паметта на тези, за които припомня построеният монумент. Умишленото втълпяване на ненавист измежду българското общество е главната причина българите да сме постоянно разграничени и да не можем да намерим обща идея и допирни точки между тях. Със своите дейности през днешния ден кмета на София способства за насаждането на ненавист и разделянето в българското общество, което е безусловно неприемливо и аморално “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той напомни, че паметникът на Съветската войска е основан от колектив от български архитекти и създатели с началник скулпторът Иван Фуневи и е български монумент и част от историята на България.

„ Абсолютно неприемливо е и незаконно да се поругава и да се желае събарянето на български монумент, какъвто в действителност е паметника на Съветската войска, още повече той да бъде употребен за политически и пропагандни цели. Никой няма право да пренаписва българската история, да насажда ненавист и да разделя българското общество “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев. Той дружно с членове и симпатизанти на партия МИР сервираха през днешния ден венци и цветя на паметника на Незнайния войник и паметника на Съветската войска в София и се поклониха пред паметта на всички герои, дали живота си за свободата и мира на България, Европа и света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР