Днес по предложение на Продължаваме промяната, беше внесена декларация, която

...
Днес по предложение на Продължаваме промяната, беше внесена декларация, която
Коментари Харесай

Продължаваме промяната отново с призив за нов бюджет

Днес по предложение на " Продължаваме промяната ", беше импортирана декларация, която да накара Народното събрание да призове служебният кабинет да внесе нов бюджет за 2023г.

Това предложение щеше да обезпечи действителен бюджет за цялата нова година. В декларацията условието беше бюджета да влезе с 3% дефеицит, тъй че да не се нарушава финансовата стабилилност. Това щеше да докара до облекчения на работещите, повдигането на минималната работна заплата, спомагателни облекчения за бизнеса, както и обикновено пращане на редица държавни браншове.

Това изясни съпредстедателят на Политическа партия пред публицистите в коридорите на Народното събрание. 

С гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", декларацията не беше призната.Това обрича страната ни на голяма неустановеност, изясни още Василев. Ако не се образува държавно управление, настоящият бюджет ще работи до юли месец и  по този начин се замразяват всички приходи и обществени заплащания.

Бизнеса не знае по какъв начин да изготви своите бизнес проекти. За да рефинансираме старите задължения взети по времете на ГЕРБ с падеж март месец, следващата година, ще би трябвало да издадем нов дълг, само че без бюджет не е ясно при какви лихви ще може да бъде взет, добави още някогашният вицепремиер.

Според него, в случай че нямаме нов бюджет ще има риск за приходите на хората както и за бизнес средата. А също е допустимо да не можем да приемем еврото от 1 януари 2024г. 

По този метод не се дава опция да бъдат заложени политики в среда на инфлация, които да подкрепят най-бедната част на популацията, заключи Василев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР