Днес пазарът е залят от многообразие от напитки, които освежават,

...
Днес пазарът е залят от многообразие от напитки, които освежават,
Коментари Харесай

Лимонада, червено вино и суроватка са сред най-полезните напитки

Днес пазарът е залят от разнообразие от питиета, които освежават, само че в това време вредят на организма. Всеизвестен факт е, че газираните, енергийните и подсладените питиета са цялостни с изкуствени съставки, захар и доста калории. И въпреки всичко те притеглят със своя усет и опаковка и повеждат потребителя към вреден метод на живот.

Предлагаме ви три питиета, които изрично имат благоприятен резултат върху организма.

Лимонада. Цитрусовият плод е извънредно богат на витамин С. Следователно лимонадата има способността да укрепва имунната система. Освен това лимонадата може да увеличи тонуса и силата ви, изключително одобрявана заран.

Тук обаче не става въпрос за газираната и подсладена лимонада, предлагана в комерсиалната мрежа. Сред най-здравословните питиета е лимонадата, в която прясно изстискан лимонен сок се прибавя към вода или сода. Към напитката може да се добави още щипка сол и малко кимион, с цел да се подправи усета.

 Червено Вино

Червеното вино е друга потребна за здравето ви напитка. В него има толкоз доста антиоксиданти, че една чаша от естествения балсам дневно даже и съгласно медиците е повече от наложителна.

Едно от най-изучаваните преимущества на аленото вино е способността му да защищава сърцето от заболявания. Друго скъпо свойство на напитка е, че покачва равнищата на „ положителния “ холестерол и защищава кръвта от съсирване.

Суроватката също се подрежда измежду най-здравословните питиета. Тя е и съвършеното пиво за лятото. Млечната напитка е богата на калций, витамини от групата В, калий и фосфор.

Суроватката съставлява отпадъчния артикул от преправянето на млякото в сирене и извара. Остатъчният артикул съдържа скъпи белтъци, които са извънредно скъпи за бременни и подрастващи. Суроватката се употребява и за филтриране на организма от отрови. Напитката понижава равнищата на холестерол в кръвта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР