Днес парламентарната регионална комисия ще проведе обсъждане на два законопроекта

...
Днес парламентарната регионална комисия ще проведе обсъждане на два законопроекта
Коментари Харесай

Изслушват Караджов в регионалната комисия

Днес парламентарната районна комисия ще организира разискване на два законопроекта на „ Продължаваме промяната “ – единият импортиран от Настимир Ананиев, другият от зам.-председателя на парламентарната им група Владимир Табутов. Депутатите ще задават настоящи въпроси към вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов, оповестяват от OFFNews.bg.

Законопроектът импортиран от Ананиев на 30 март предлага да се подхващат дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Депутатите ще преглеждат законопроекта импортиран от Табутов на второ четене. В него се залага опцията за въвеждане на осведомителен режим за случаите, в които се планува създаване на енергийни обекти за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници за лично ползване. Целта е създаване на такива обекти, които биха облекчили стопанските консуматори в процеса по диверсификация на енергийното си доставяне, да се форсира.

Вносителите на законопроекта настояват, че препоръчаните промени подсигуряват, че производителите на електрическа сила от възобновими източници за лично ползване, поемат отговорността създадената сила да не бъде връщана към електроразпределителната мрежа, с което се икономисва нуждата от реализиране на процедурата по изследване на изискванията за присъединение.

Освен това народните представители ще имат опция да зададат настоящи въпроси към районния министър и вицепремиер Гроздан Караджов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР