Днес отново ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността

...
Днес отново ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 3 май

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над Западна България, само че единствено на обособени места, след обяд в планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, малко по-ниски по Черноморието.
Това заяви за Агенция „ Фокус “ Евгения Егова, дежуден синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, които към обяд ще се разсеят и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 16°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 12°.
Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месец май (946 хПа) и ще остане без основна смяна.
В петък ще се задържи най-вече слънчево и в по-голямата част от страната без превалявания. Преди обяд в източните региони ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските региони в Западна България. На обособени места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до сдържан. Температурите в източните региони ще се задържат по-ниски, само че в останалата част от страната дневните ще доближават 26°-31°. През почивните дни въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в събота единствено на обособени места в западната половина от страната, а на Гергьовден на доста места из цялата страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са градушки. В края на тази седмицата вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Ще стартира намаляване на температурите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР