Днес официално стана ясно, че леката категория в бокса ще

...
Днес официално стана ясно, че леката категория в бокса ще
Коментари Харесай

Уредиха най-големия мач в историята на женския бокс в лека категория

Днес публично стана ясно, че леката категория в бокса ще ни предложи най-големия мач в историята на дивизията, в който Кати Тейлър и Аманда Серано ще дефинират безспорния международен първенец в своята категория. Новината бе доказана от редица източници във Англия и Съединени американски щати.

Мачът е очакван за 30 април в именитата нюйоркска зала „ Медисън Скуеър Гардън “ и ще бъде основното събитие на вечерта.

33-годишната пуерториканка ще се качи с две тегови категории, с цел да премери сили с непобедената до в този момент ирландка, която господства от 6 години на кръга.

Опитът обаче въпреки всичко е на страната на Серано, защото тя записа професионалния си дебют през далечната към този момент 2009 година, а по-късно записа 44 мача. В тях приключи наедно един път и записа една-единствена загуба по точки през 2012 година от Фрида Уолбърг.

Тейлър ще заложи поясите си на WBC, WBA, IBF и WBO, а Серано ще оваканти купите от категория „ перо “ на WBC, WBO и IBO, с цел да опитва да покори върха при по-тежките войнствени дами.

Срещата ще се излъчва и за българските фенове на платформата DAZN.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР