Днес официално поставихме началото на сътрудничеството между Фондация София -

...
Днес официално поставихме началото на сътрудничеството между Фондация София -
Коментари Харесай

Фандъкова: Отпускаме 130 000 лева за туристическата инфраструктура на Витоша

Днес публично поставихме началото на съдействието сред Фондация " София - европейска столица на спорта " и Природен парк " Витоша ". С подписването на съглашение сред двете страни за осъществяване на действия до края на 2020-а година и обновяването на туристическата инфраструктура, се сплотяваме към задачата да създадем планината още по-удобна и привлекателна за софиянци. Това съобщи през днешния ден ръководителят на фондацията и ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков, в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова, на конференция за показване на три годишна стратегия за подобяване на инфраструктурата в планината Витоша, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предстои възобновяване на подслон " Комините " ; създаване на подслон " Боянски водопад " ; възобновяване на туристическите алеи Златни мостове - хижа Кумата, Златни мостове - хижа Момина скала; възобновяване на 11 чешми в Дендрариума и туристически център " Златни мостове ". Програмата планува още възобновяване на четири маршрута в местностите Живата вода, Бай Кръстьо - Комините, както и образуване на образования на възпитаници по планинско оцеляване и избавяне хижа " Боерица " , която е реновирана през 2018-2019 година Първото образование стартира на 19 юни и се провежда от общинската дирекция за спешна помощ и Планинската избавителна работа.

Кметът на София напомни, че с цел да усъвършенства достъпа до Витоша от 1 юни Столичната община понижи интервалите на рейсовете до планината . Автобус номер 63 до Златните мостове е с спомагателен курс в обедните часове през делничните дни и с понижени шпации през уикенда. Автобус номер 66 до Морените за първа година ще се движи и в работни дни и с понижени шпации през уикенда. Продължаваме с обновяването на рейсовете за Витоша - към 10-те рейса, които купихме ще прибавим още пет нови , които сега са в процедура, осведоми кметът Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР