Днес нашият гост-автор ни разказва за ползите за организма от

...
Днес нашият гост-автор ни разказва за ползите за организма от
Коментари Харесай

6 добри причини да консумираме ябълков оцет

Днес нашият гост-автор ни споделя за изгодите за организма от приема на ябълков оцет – натурален артикул, употребен по-дълго време в националната медицина, в сравнение с в кулинарията. Тук би трябвало да имаме поради вероятните странични резултати, ще разберете и какви са те.

Какво е ябълков оцет и по какъв начин се прави?

Ябълковият оцет е бил употребен за разнообразни цели, като подкрепяне на детоксикацията на черния дроб, филтриране на кръвта, разчистване на лимфните възли и повишение на имунитета. В Древна Гърция Хипократ даже предписва, че се смесва с малко мед, с цел да се излекува кашлица и настинка.

Днес освен че може да се употребява като естествено средство за лекуване на разнообразни болести, само че може и да се добави към салатни дресинги или да се употребява като ефикасен, напълно натурален домакински почистващ препарат и дезинфектант.

Ябълковият оцет се употребява освен в готвенето, само че и в националната медицина в продължение на хиляди години. Удивителното е, че този естествен артикул е съхранил всички скъпи субстанции на, от които е изработен. Обогатен е с ензими и киселини, получени по време на ферментация. Съдържа един от най-мощните антиоксиданти – провитамин А, както и доста на брой нужни за естественото действие на тялото ензими.

Доказани изгоди за здравето

Регулира равнищата на кръвната захар

Способността на ферментиралия ябълков сок да поддържа естествени равнища на кръвна захар е една от най-добре проучваните му изгоди.

Ябълковият оцет сполучливо покачва чувствителността към инсулин. Инсулинът е хормонът, виновен за превозването на захар от кръвта към тъканите, където може да се употребява като гориво. Поддържането на високи равнища на инсулин може да провокира инсулинова устойчивост, което понижава нейната успеваемост и води до висока кръвна захар и диабет.

Редица изследвания демонстрират, че приемането на оцет оказва помощ доста да се усъвършенства инсулиновата сензитивност с до 34% при хора с диабет вид 2 или инсулинова устойчивост.

За да запазите равнищата на кръвната захар постоянни, пробвайте да разредите 1 супена лъжица ябълков оцет в 250 мл вода и да консумирате преди хранене. Освен това не забравяйте да увеличите потреблението на фибри и протеинови храни, с цел да намалите равнищата на кръвната захар още повече.

Този развой е извънредно значим за оптимално изгаряне на.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР