Днес на официално посещение в Областна администрация-Пловдив беше новият посланик

...
Днес на официално посещение в Областна администрация-Пловдив беше новият посланик
Коментари Харесай

Новият посланик на Германия посети Пловдив

Днес на публично посещаване в Областна администрация-Пловдив беше новият дипломат на Федерална република Германия - Н.Пр. Херберт Салбер. Той бе съпроводен от почетния консул на ФР Германия в Пловдив - доктор Мариана Чолакова. Гостите посрещнаха двамата заместници на регионалния шеф Здравко Димитров - вр.и.д. регионален управител- Петър Петров и Евелина Апостолова, както и основният секретар на Областна администрация-Пловдив - Борислав Димов. 
Два са мотивите за визитата на Н.Пр. Херберт Салбер - назначението му за дипломат и честването на Деня на Германското единение. Зам.-областният шеф Петър Петров поздрави новия дипломат с виновния и влиятелен пост, както и с Националния празник - Деня на Германското единение. Той го срещна с другите браншове в региона на индустрията и земеделието, уточни преимуществата и опциите на област Пловдив за привличане на непознати вложения в района. 
"Географското състояние на региона, съчетано с положителната инфраструктура, автомагистралите, които разрешават бърз достъп до пристанище Бургас, положителното положение на първокласните пътища, комфортният ж.п. превоз, както и близостта на интернационално летище, са голямо преимущество за развиването на района ", сподели господин Петров и акцентира, че доказателство за това е непрестанно разрастваща се "Тракия икономическа зона ", където от ден на ден непознати компании построяват индустриални бази. Той акцентира и ролята на Международен панаир - Пловдив като фактор за основаване и развиване на положителни контакти в бизнеса на интернационално равнище.
Зам.-областният шеф Апостолова направи къса презентация на района в региона на историята, културата и туризма. " Това, че сме на кръстопът, е предопределило в България от епохи да съжителстват разнообразни етноси. Това изключително важи за гр. Пловдив и региона. В район, където живеят огромни общности от българи, евреи, гърци, арменци, турци и роми и където всеки свободно може да изповядва своята вяра, ние можем да се похвалим и да бъдем образец за етническа приемливост ", акцентира Апостолова. 
В диалога сред дипломат Салбер и представителите на Областна администрация бяха разискани неизбежно и въпросите свързани с влизането на България в Щенген, участието и идното европредседателство на страната ни, както и въпросите с незаконните мигранти.
" В Европейски Съюз няма членове на друго равнище - има разнообразни степени през, които би трябвало да премине всеки един негов член. България е пълновръстен член на Европейското семейство и тя извършва значително своите отговорности. Предстоят ни доста провокации и аз съм тук, с цел да ги решаваме дружно ", акцентира дипломат Салбер. В края на срещата Н.Пр. дипломат Херберт Салбер подари първокласни албуми на Германия и увери, че предстоят още доста срещи и взаимна работа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР