Днес, 20 май 2024 година, от 18,00 часа в Зала

...
Днес, 20 май 2024 година, от 18,00 часа в Зала
Коментари Харесай

Годишните награди на клуб Отворено общество ще бъдат връчени днес във ФКЦ – Варна

Днес, 20 май 2024 година, от 18,00 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще се състои 32-та гала по отсъждане на годишните награди на клуб Отворено общество - Варна. Те се присъждат всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Наградата за " Принос в областта на образованието “ ще получи Варненска комерсиална гимназия " Г. С. Раковски “, която чества своята 120 годишна история. Иновативно учебно заведение, с съвременна материална база и впечатляващ интериорен дизайн, с дръзки планове, одобрен стопански профил, с работа по голям брой национални и интернационалните просветителни планове. 

Професор доктор Деян Анакиевски – шеф Клиника по урология в УМБАЛ “Св. Марина “ е носителят на премията " За принос в региона на медицината и опазването на здравето “. Клиниката е център за миниинвазивна хирургия посредством роботасистирана хирургия, пионер при въвеждането на нововъведения, които покриват голям размер от урологични интервенции с изключителна степен на трудност, едни от първите в България, които започнаха да вършат лапароскопия в урологията.

Отличието " За принос в региона на културата “ тази година се присъжда на Държавна опера – Варна и Даниела Димова за одобряването на фестивала " Опера в летния спектакъл “, който красиво съжителства с най-стария музикален фестивал “Варненско лято " и насища през лятото палитрата от културни събития, спектакли, концерти и звезди от международните подиуми.

“Морско око ", самостоятелната любителска медия, която е част от Глобален международен онлайн конгрес Skyscrapercity, фокусиран върху проблемите на актуалните архитектура и градоустройство ще получи премията " За цивилен принос “. Медията алармира за проблеми в градската среда, предлага решения за местоположения, които могат да се трансформират, поддържа жителите, които сочат нередности, а всяко видео провокира мощен публичен спор.

Традиционната премия " Море “ ще бъде присъдена на художника Цветан Кръстев за ярки достижение във образното изкуство и креативен синхрон с морето и природата. Художникът предизвика, задава въпроси, творбите му оставят следи в средата или просто заживяват в природата, която той боготвори.

Голямата премия “За цивилен принос в устойчивото развиване на туризма " тази година е за Людмила Ненкова и професор Стоян Маринов - двамата съпредседатели на най-старата професионална, районна неправителствена организация - Варненска туристическа камара.

За втора поредна година с поддръжката на Школа " Дедал “, клуб " Отворено общество “ ще показа носителите на оценките в документален филм, преднамерено основан за церемонията. След прожекцията, гостите в Зала 1 на ФКЦ ще видят на сцената всеки един от наградените.

След финала на церемонията гостите в Зала 1 на ФКЦ ще се насладят на превъзходната комедия " Семейството “ на спектакъл " Сълза и смях “ с присъединяване на обичани артисти. Входът е свободен.

Припомнете си кои варненци завоюваха премиите на клуб " Отворено общество “ предходната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР