Днес можем да срещнем почти целогодишно лапад и спанак по

...
Днес можем да срещнем почти целогодишно лапад и спанак по
Коментари Харесай

Съвети при готвенето на спанак и лапад

Днес можем да срещнем съвсем целогодишно лапад и спанак по магазините, само че в случай че желаете да се възползвате пълноценно от всички скъпи витамини и минерали, които се съдържат в тях, както и да намалите риска от съществуване на нитрати, то избирайте единствено сезонните зелении. Още по-добре и в случай че са набрани от личната ви градина.

Ето обаче какво е добре да знаете, когато решите да развихрите кулинарните си умения в тази посока - препоръки при готвенето на спанак и лапад.

1. За всички листни зеленчуци, каквито са спанакът и лападът, качественото измиване е неизменима част от обработката им, с цел да бъдат годни за консумация.

Ако желаете да се предпазите и от нитрати, е добре да ги накиснете във вода за към 30 мин., след което усърдно да ги измиете и отцедите.

Това става най-лесно, в случай че разполагате с центрофуга за зеленчуци, която не е по никакъв начин скъпа (около 10-15 лева.) и която можете да употребявате за обработването на всички листни зеленчуци.

2. Когато подлагате лапад и спанак на топлинна обработка (при подготвяне на супи и яхнии), е значимо да ги слагате в края на готвенето, с цел да не се изгубят по този начин скъпите им за човешкия организъм витамини и съдържащото се огромно количество желязо в тях.

 Съвети при готвенето на спанак и лапад

3. От спанак и лапад се подготвят чудесни вегетариански кюфтенца, само че подробни предписания можете да разгледате на уеб страницата ни.

Важно е листните зеленчуци да са добре отцедени след измиването им, а дали ще приготвяте своите здравословни кюфтенца, като им добавите сирене, извара, картофи, тиквички, ориз и така нататък е ваш персонален избор.

При състояние, че желаете кюфтенцата да са в действителност здравословни и даже диетични, то тогава не ги пържете или панирайте на тиган, а ги опечете на фурна.

4. Днес ценителите на здравословното хранене предлагат постоянната консумация на листни зеленчуци в сурово положения още веднъж, с цел да не се губят скъпите им субстанции.

Това значи, че нищо не ви пречи да си приготвите вкусна прясна салата от спанак или лапад, а за какво не и от двете? Просто избирайте по-малките и нежни листенца, с цел да не нагарча вашата витаминозна салата.

5. Ако имате бебе, което ви следва да захранвате със зеленчукови пюрета, и е пристигнал ред на готвене на спанак или лапад, ви предлагаме да приготвяте домашно направени пюрета единствено от домакински или био спанак или лапад.

Можете просто да си закупите подготвени пюрета, тъй като колкото и да са потребни, съвсем всички листни зеленчуци крият риска да съдържат значително количество нитрати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР