Днес министърът на външните работи на Северна Корея осъди изключването

...
Днес министърът на външните работи на Северна Корея осъди изключването
Коментари Харесай

Северна Корея осъди изключването на Русия от Съвета по правата на човека

Днес министърът на външните работи на Северна Корея осъди изключването на Русия от Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации предходната седмица, като го назова " неблагоразумен акт ", управителен от Съединените американски щати и Запада за поддържане на политическа надмощие, съобщи Агенция Ройтерс.

Воденият от Съединени американски щати напън за изключване на Русия от органа на Организация на обединените нации, поради отчети за " груби и систематични нарушавания и злоупотреби с правата на индивида " събра 93 гласа " за ", до момента в който 24 страни гласоподаваха " срещу ", а 58 страни се въздържаха, което накара Москва да разгласи, че напуща.

" Това, което Съединени американски щати търсят, е да изолират самостоятелните страни и силите, които ги провокират на интернационалната сцена, с цел да запазят своя противозаконен и нечовечен хегемонен ред ", сподели министърът, съгласно изказване, публикувано от държавна осведомителна организация KCNA.

В известието не се показва името на министъра.

Отбелязвайки, че Северна Корея се е противопоставила на приемането на резолюцията за " двойни стандарти ", министърът сподели, че интернационалните организации не би трябвало да бъдат " злоупотребявани " като средство за оказване на политически напън на Съединени американски щати върху страните.

Северна Корея тества набор от все по-мощни ракети тази година, до момента в който публични лица в Сеул и Вашингтон се притесняват, че тя може да се готви да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия за първи път от 2017 година на фона на не добре вървящите договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР