Днес китайският космически кораб “Шенчжоу 9 беше изведен на стартовата

...
Днес китайският космически кораб “Шенчжоу 9 беше изведен на стартовата
Коментари Харесай

Пилотираният космически кораб “Шенчжоу 9” беше позициониран на стартовата площадка!

Днес китайският галактически транспортен съд “Шенчжоу 9 ” беше изведен на стартовата площадка, заяви блогът SpacePorts. Въпреки че точната дата и час на изстрелването към момента не са оповестени, съвсем е несъмнено, че то ще бъде осъществено почти след една седмица – най-вероятно на 16-ти или 17-ти юни.

“Шенчжоу 9 ” ще изведе в космоса трима китайски астронавти. Счита се, че измежду тях ще полети и първият китайски астронавт от женски пол.

 Shenzhou 9 on launch pad

Тази фотография, публично оповестена от китайската галактическа стратегия, изобразява ракетата “Лонг Марч 2Ф ”, която ще изведе в орбита галактическия транспортен съд “Шенчжоу 9 ”. Photo credit: China Manned Space Engineering Office

Според проекта на задачата галактическият транспортен съд ще би трябвало да се скачи с дребната галактическа станция “Тянгонг-1 ”. Ако всичко премине сполучливо, Китай ще се трансформира в едвам третата страна след Съединени американски щати и Русия, изпратила собствен астронавти със личен галактически транспортен съд до лична галактическа станция.

Много хора смятат, че сме в разгара на нова галактическа конкуренция. Други употребяват аргумента, че Китай развива лична пилотирана космонавтика, с цел да подтикват американските политици да обръщат повече внимание на галактическата стратегия на НАСА. Всъщност, мъчно може да се приказва за галактическа конкуренция в днешно време. Китайците в действителност изпратиха за пръв път човек в космоса през 2003 година, само че оттогава до ден сегашен галактическата им стратегия няма образ на състезателност. Нещо повече – полетът на “Шенчжоу 9 ” ще бъде едвам четвъртият китайски пилотиран галактически полет! Китайската галактическа стратегия се развива с доста мудни темпове. Това не й пречи обаче да бъде поредна и методична.

Според проектите в случай че задачата на “Шенчжоу 9 ” успее, Китай ще се ориентира към градежа на огромна модулна галактическа станция, която ще бъде подготвена до 2020 година. Паралелно още през 2013 (т.е. догодина) безпилотен галактически уред ще би трябвало да извърши меко кацане на Луната, а до 2017 година роботизирана сонда ще би трябвало да вземе проби от Луната и да ги достави на Земята за разбор в наземни лаборатории. След това Китай може и да пристъпи към пилотирани полети до Луната, въпреки че съгласно сегашните проекти китайски крайник не се чака да стъпи на Луната най-малко до 2028-2030 година

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР