Днес изтича едногодишният договор на Агенциата по вписванията с фирма

...
Днес изтича едногодишният договор на Агенциата по вписванията с фирма
Коментари Харесай

Бъдещата фирма за поддръжка на информационните системи на Агенцията по вписванията трябва да има минимум 12 висококвалифицирани експерти

Днес изтича едногодишният контракт на Агенциата по вписванията с компания Лирекс Бг за поддръжка на системите на институцията и ще бъде определена нова фирма. Договорът е на стойност 98 640 лева без Данък добавена стойност и включва поддръжка на редовно, информационно и програмно обезпечаване на системите за ръководство въз основата данни на Агенцията по вписванията, предава БГНЕС.

За избора на нов реализатор Агенцията по вписванията откри процедура по Закон за обществените поръчки с предмет: „ Абонаментна поддръжка на редовно, информационно и СУБД (система за ръководство на база данни) програмно обезпечаване с наблюдаване и ръководство на осведомителната и информационната инфраструктура (ИКИ) на Агенцията по вписванията “. Както в предходните години, по този начин и тази, поръчката е предоставена по реда на член 20, алинея 6 от Закон за обществените поръчки или посредством непосредствено възлагане в област защита и сигурност.

Според техническата спецификация, изпълнителят „ би трябвало да извърши висококвалифицирани действия за реализиране на ниски равнища на осведомителни опасности, да ги поддържа регулярно, а също така би трябвало да бъде обезпечена поверителността, цялостността и наличността на трансферираната, обработваната и съхранявана информация в информационно–комуникационната инфраструктура на Агенцията “.

Съгласно предмета на контракта, всички участници в процедурата би трябвало да имат настоящо уверение за сигурност, издадено от Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС).

За първи път от 10 години насам, Агенцията по вписванията слага изискване пред компаниите да разполагат с екип от общо 12 висококвалифицирани специалисти с разнообразни софтуерни компетентности, които ще бъдат ангажирани с поддръжката на системите и които да реагират при положение на произшествия, свързани със сигурността. Двама от тях би трябвало да бъдат разполагаем на място. До момента Агенцията е имала условия за общо 4 експерти, които да обслужват поддръжката и не е поставяла изискването да има специалисти, на място в институцията.

Прогнозната стойност на поръчката за една година е до 429 500 лева без Данък добавена стойност. Предвижда се договорът да се подписа за период от две години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР