Днес имаме добри новини. Нашите защитници настъпват в района на

...
Днес имаме добри новини. Нашите защитници настъпват в района на
Коментари Харесай

Зеленски: Освободихме Ирпен! Врагът дава отпор, дори да е на 90% унищожен

Днес имаме положителни вести. Нашите бранители настъпват в региона на Киев и си възстановяват контрола над украинска територия. Ирпен е освободен. Това съобщи в следващото си видео послание президентът на Украйна   Володимир Зеленски , представен от Нова телевизия. 

„ Благодарен съм на всички, които са работили за това. Окупаторите се отблъскват от Ирпен, от Киев. Все отново е рано да се приказва за сигурна обстановка в тази част на нашия район и боевете не престават ”, добави той.

„ Руските войски управляват северната част на Киевска област, разполагат с запаси и жива мощ. Опитват се да възстановят унищожените единици. Нивото на загубите им, даже при 90%, не е мотив да спрат. Това е безмилостна война против нашата нация, против нашия народ, против нашите деца. Мариупол остава блокиран. Руските войски не разрешиха през днешния ден да се провежда никакъв филантропичен кулоар ”, съобщи Зеленски.

Междувременно от Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна оповестиха на брифинг, че армията е минала в контранастъпление и че съперникът им бил отслабен и объркан, оповестява украинската организация УНiАН.

„ Украинските бойци не престават да организират отбранителна интервенция в източно, югоизточно и североизточно направление. Там Въоръжените сили на Украйна сполучливо задържат съперника, а в някои региони нашите войски правят сполучливи контраатаки “, означиха от генщабът. 

Оттам упрекнаха съветските нашественици, че тайно нанасяли ракетни и бомбени удари, пробвайки се да унищожат изцяло инфраструктурата и жилищните региони на украинските градове. Ударите били съсредоточени върху уреди за предпазване на гориво, с цел да усложни логистичната поддръжка и да се задълбочи филантропичната рецесия.

„ В нарушаване на интернационалното филантропично право в някои краткотрайно окупирани обитаеми места на Киевска, Запорожка, Черниговска, Херсонска и Харковска области съветските нашественици не престават терора против локалното население: стрелят по жилищни здания, ограбват, ограбват и отвличат цивилни заложници “, се споделя в известието на Генералния щаб.

„ В областите Донецк и Луганск са отбити 7 противников офанзиви за ден. Нашите бойци унищожиха 12 танка. Противникът понесе и загуби в жива мощ. Свалени са осем самолета, три хеликоптера, 4 разнообразни безпилотни летателни апарата и 2 крилати ракети. Авиацията ни нанесе ракетни и бомбени удари по местата на скупчване на техника и жива мощ на съперника. Уточняват се загубите на съветските окупатори “, прибавят от щаба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР