Днес е впечатляващ ден за двустранните отношения между България и

...
Днес е впечатляващ ден за двустранните отношения между България и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов проведе телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев

Днес е впечатляващ ден за двустранните връзки сред България и Азербайджан. Правим значима стъпка за енергийната диверсификация освен на България, само че и на Европа. Около това се сплотиха министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Азербайджан Илхам Алиев, оповестиха от държавна осведомителна работа.

Двамата организираха телефонен диалог, откакто по-рано през днешния ден българският министър-председател Борисов и посланикът на Азербайджан у нас Наргиз Гурбанова посетиха Конституционен съд „ Петрич “, от където минаха първите количества природен газ от Азербайджан за България. Тази диверсификация стана допустима с помощта на положителния разговор на най-високо равнище сред премиера Борисов и президента Алиев.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че с азербайджанския газ страната ни реализира цялостна диверсификация – както на произхода, по този начин и на трасето. Постигнатото от премиера Борисов и президента Алиев дава действителни шансове и на прилежащите страни за енергийна диверсификация. Борисов подчертава върху направеното от българското държавно управление в енергийната сфера. Премиерът изрази убеденост, че България и Азербайджан имат капацитет да задълбочат комерсиалното си и енергийно съдействие, тъй че повече азербайджански газ да доближава освен района, само че и Европа.

В рамките на телефонния диалог министър председателят Борисов и президентът Алиев се поздравиха по случай настъпването на 2021 година. Министър-председателят Бойко Борисов уточни отличното съдействие сред България и Азербайджан на всички равнища, като особено подчертава върху смисъла на взаимоотношението в културната сфера.

В отговор на отправената покана от премиера Борисов - Алиев да посети България при започване на новата година и персонално да прегледа осъвременените компресорни станции, президентът на Азербайджан беше безапелационен, че с наслада ще реализира визитата допустимо най-скоро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР