Днес е един от онези дни, нали?! Всичко ви изглежда

...
Днес е един от онези дни, нали?! Всичко ви изглежда
Коментари Харесай

Как да превърнем лошия ден в прекрасен в 7 лесни стъпки

Днес е един от „ тези дни ”, нали?! Всичко ви наподобява тъмно, безнадеждно и скучно. Не се безпокойте. Не е нужно остатъкът от деня да бъде същият. Всъщност, единствено с няколко стъпки може да го превърнете в един от най-чудесните дни в живота си!

1. Спомнете си, че предишното не се равнява на бъдещето

Няма такова нещо като „ поредност от неприятен шанс ”. Причината хората да имат вяра в такива глупости е, че човешкият мозък има склонността да основава модели от инцидентни събития и помни единствено тези, които пасват в мозайката.

2. Не предсказвайте неща, които ще се осъществен

Ако повярвате, че остатъкът от деня ви ще е неприятен като началото, бъдете сигурни – скоро ще кажете или извършите нещо, което ще сбъдне мрачното предсказване.

3. Осъзнайте пропорциите

Помислете за нещата в огромен мащаб. Освен в случай че не ви се е случило нещо в действителност трагично (като гибелта на обичан човек), най-вероятно до две седмици изцяло ще сте не запомнили за неприятностите, които имате през днешния ден. Затова коства ли си да си тровите душата?

4. Променете личния си предел за „ положително ” и „ зло ”

Вземете решението, че положителният ден е всеки, в който сте още над земята. А неприятен е оня ден, в който ви откраднат колата и я потопят в морето. Такива дефиниции ни оказват помощ да бъдем щастливи елементарно – и мъчно да бъдем нещастни.

5. Подобрете химията на тялото си

Тялото и мозъкът ви се намират в непрекъсната противоположна връзка. Лошото въодушевление ви прави изтощени, което в добавка утежнява самочувствието ви още повече и по този начин омагьосаният кръг се завързва. Прекъснете го, като просто станете и се раздвижите. Разходете се или хапнете нещо здравословно.

6. Фокусирайте се върху нещата, които вървят добре

Основната причина да сте уверени, че денят ви е неприятен, е, че сте се концентрирали върху нещо, което се е объркало, или пък върху дребни неприятности. В същото време обаче има най-малко 10 неща, които са наред в живота ви. Направете си лист и го залепете на видно място.

7. Очаквайте чудото

Точно както мрачната вътрешна настройка, фатализмът ви карат да виждате единствено проблемите, по този начин и погледът към бъдещето с чувството за задаващо се знамение ви кара да се чувствате живи. Вярвайте, тъкмо в този момент, на всички места към вас, се случват прелестни неща!

Инфо: Мениджър.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР