Днес е денят на едно много голямо престъпление за България

...
Днес е денят на едно много голямо престъпление за България
Коментари Харесай

Скандално престъпление с тока? Тежки обвинения

Днес е денят на едно доста огромно закононарушение за България - някой внесе 100 000 мегаватчаса. Това са близо 10 млн. куб. м и КЕВР не знае кой е той. Това съобщи в " Говори в този момент " Румен Петков, водач на АБВ, партията съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия.

КЕВР не знае кой е вносителят и ще ни кажат на 10 май от 1 май на каква цена ще си плащаме газа, съобщи Петков.

Неизпълнението на закона, който задължава КЕВР на първо число ние да имаме контролирана цена, е потресаващо. Като нямаме контракт, който внася газ през днешния ден, попита риторично Петков.

Ние сега имаме 15 милиарда и 75 от " Турски поток ", огромна част от тях са за Сърбия и Унгария, добави той.

Никой не ни е желал да плащаме в рубли, ние си имаме контракт. Не виждам за какво си сътворяваме проблем там, където го нямаме. Боя се, че ответният удар на вицепремиера Асен Василев доста тежко ще удари промишленостите у нас, изясни Петков.

Според него, в случай че страната е можела да обезпечи по-евтин газ, е трябвало " прокуратурата да прибере тези, които не са го обезпечили.

Прокуратурата би трябвало да проверява първо за какво не сме си обезпечили по-евтина цена на газа и второ какво става на входа на Гърция и на България, сподели още водачът на АБВ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР