Днес държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители

...
Днес държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители
Коментари Харесай

Продължават консултациите при президента 


Днес президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ”.

Срещата ще стартира в 10:00 ч. на „ Дондуков “ 2.

Бившият министър председател и водач на Политическа партия Кирил Петков заяви, че ще се явят при президента.

„ Важно е да има ясно схващане в самите политически партии, че е необходим разговор и то градивен. Нужни са взаимни отстъпки и ясни цели в името на бъдещето на България. Цикълът избори след избори не е най-хубавото решение ”, разяснява Радев, който към този момент даде поръчка, че няма да бърза с връчването на мандатите, тъй като Народното събрание има доста работа за извършване.

Първите съвещания към този момент бяха извършени с представителите на първата по бройка ПГ – тази на ГЕРБ-СДС. В неделя, обаче, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че формулата е една и държавно управление ще има само, в случай че се проведат диалози в нова контактна група и решат цели. Борисов даже очерта небосвод за държавно управление – до месец май.

След края на диалозите с всички политически сили в 48-ото Народно събрания стартира и процедурата към връчването на мандати. По Конституция първият е за най-голямата партия ГЕРБ-СДС, вторият за „ Продължаваме Промяната ”, а третият по желание на президента.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР