Днес да си направите домашна баница със сирене е лесно.

...
Днес да си направите домашна баница със сирене е лесно.
Коментари Харесай

Как да си приготвим фини кори за баница

Днес да си извършите домашна баница със сирене е елементарно. Просто отивате до магазина, купувате си кисело мляко, яйца, сирене, масло и пакет фини кори и сте съвсем подготвени.

Колкото и вкусно да е обаче, нещо липсва. Особено, в случай че в детството си сте опитвали най-малко един път вкусните достоверни баници на баба.

Ако желаете и вие да създадете скъпи мемоари на вашите деца и внуци, ето и по какъв начин да приготвите домашни фини кори за баница, с които обичайното българско ядене ще има паметен усет.

С този специалитет можете да станете фамозни вкъщи и даже обект на злоба измежду познатите си, да вземем за пример в офиса.

Тестото за фините кори би трябвало да е разтегливо. За да е такова, то се подготвя от един кг брашно, чаена лъжичка сол, 500 мл студена вода, две яйца, 1 супена лъжица оцет и две супени лъжици олио.

Брашното се изсипва на купчина, като в средата му се прави кладенче. Вътре поставяте яйцата, солта, оцета и олиото.

 Точена Баница

Започнете да месите, като прибавяте малко вода. Месете, до момента в който се получи хомогенна мека примес. След като сте подготвени, разделете тестото на дребни топчета с размера на ябълка.

Поставете ги в набрашнена тава и ги покрийте с влажна забрадка да починат. Нека престоят по този начин двадесет минути, като гледайте температурата в стаята да не е по-малко от двадесет градуса.

След като тестото отлежи, сплескайте всяка топка и я разточете, с цел да стане с диаметър от двадесет и пет до тридесет сантиметра.

Всяка от тези кори се слага на платно, поръсено с брашно, и се разтегля на огромен транспарантен лист (кора), като краищата му се опъват с две ръце в кръг.

Разтеглянето би трябвало да става деликатно, с цел да не се раздра кората. Дебелите краища се отрязват, потапят се във вода и още веднъж се омесват.

Поръсете приготвената плънка върху листа и благодарение на покривката или платното навийте кората. С това баницата е съвсем подготвена.

Печенето на баница, приготвена от домашни фини кори, не се разграничава по нищо от това на тази, която е направена с купените от магазина. Вкусът въпреки това е напълно друг, както и ще се убедите и сами. Приятен вкус!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР