Днес, 5 февруари, информационната агенция Вестник Мордовии се връща към

...
Днес, 5 февруари, информационната агенция Вестник Мордовии се връща към
Коментари Харесай

Как можеше да се избегне гибелта на Су-25 в Сирия?

Днес, 5 февруари, осведомителната организация „ Вестник Мордовии ” се връща към своята обява от юли 2016 година " Върховен касационен съд в Сирии: вместо Су-25 и Ми-35 - китайские боевые беспилотники ", в която стимулира за какво на Русия й са нужни бойните безпилотни самолети СН-4, създавани в Китай. Според съветски военни специалисти, китайските СН-4 или американските Pterodactyl-1 са доста подобаващи за Върховен касационен съд в Сирия. Освен за непосредствена въздушна поддръжка, потреблението на такива безпилотници би дало на съветските военни скъп опит, който те неизбежно би трябвало да придобият при идната употреба на аналогични системи родно произвеждане.

Американците надали ще продадат на руснаците Pterodactyl-1, само че китайците имат гъвкава политика в оръжейния износ. При това връзките сред Москва и Пекин са отлични. За съпоставяне един китайски Wing Loong (не просто копие, а усъвършенстван Predator) коства към 1 млн. $, до момента в който американският Reaper доближава цена от 15 млн. $.

В резултат на рисковани задания са изпращани само Су-25. Рационалното решение е те взаимно да се допълват: при екстрени задания или неразбираема конюнктура с нужда задачата да се търси на бойното поле, преимуществото е на щурмовика; при всички задания, при които задачите са ясни и точни координати, е за предпочитане да се употребява БЛА.

СПРАВКА БЛИЦ:
Според изданието Jane's International Defence Review, разузнавателно-ударният БПЛА Cai Hong 4 (Rainbow 4 или CH-4) е създаван от китайската компания China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC).

По публични данни, СН-4 има оптималната маса 1330 кг и товароподемност 345 кг. В структурата необятно се употребяват композитни материали на основата на стъкловлакна. Тялото е с дължина 8,5 м, разпереност на крилото – 18 м.

СН-4 е с бутален мотор с мощ 100 к.с., задвижващ витло с променлива стъпка с три лопати. Оптималната му и оптималната му скорост са надлежно 180 и 235 км/час. Максималната дълготрайност на полета му е 40 часа. Обикновено лети на височини от 3000 до 5000, макар че може да набира 7200 м.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР