Днес, 27.10.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт

...
Днес, 27.10.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят мъж, разпротсранявал детско порно

Днес, 27.10.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против Б. Б. за това, че разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст и лица, които наподобяват като такива (общо 152 фото и видео файла) - закононарушение по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от НK, както и за това, че държал върху дисково пространство нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст и лица, които наподобяват като такива (общо 1878 фото и видео файла) - закононарушение по чл.159, ал.6, пр.1 от Наказателен кодекс.

В интервала 04.01.2020 година до 10.03.2020 година, намирайки се в дома си в гр. София, посредством настолен компютър обвързван с интернет и конфигурирана стратегия, предопределена за обмяна на файлове сред обособени консуматори по технологията „ peer to peer” (от точка до точка), обвиненият Б. Б. свалил общо 152 фото и видео файлове, за основаването на които били употребявани лица, с неустановена идентичност, които наподобяват като ненавършили 18 години. Въпреки че бил осведомен с правилото на работа на програмата, а точно, че при свалянето на файловете, те ще бъдат публикувани и налични и за други консуматори в интернет, Б. Б. избрал и изтеглил порнографските материали. По този метод, посредством пускане на програмата и евакуиране на файловете, обвиненият популяризирал посредством интернет нецензурен материали – 152 фото и видеофайла с разнообразни наименования, формат, размер и изложение. Също по този начин в интервала 20.08.2017 година до 10.03.2020 година Б. Б. държал върху дисково пространство в компютъра си нецензурен материали - 1878 фото и видеофайла с разнообразни наименования, формат, размер и изложение, за основаването на които били употребявани лица с неустановена идентичност, които наподобяват като ненавършили 18 години.

В отдел „ Киберпретъпност “ при ГДБОП–МВР, посредством профилиран програмен продукт, бил засечен IP адрес, за който постъпили данни, че разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са употребявани очевидно малолетни лица. Служителите на ГДБОП–МВР, извършващи инспекция по случая и открили, че IP адреса е възложен на обвинения Б. Б. на адрес в гр. София. На 10.03.2020 година било осъществено претършуване и изземване в дома на обвинения, където била открита описаната нагоре компютърна настройка. При претърсването бил конфискуван компютърът, дружно с два външни харддиска, като обвиненият декларирал, че посочените движимости са персонално негови и че той тегли файловете с порнографско наличие.



Предстои делото против обвинения Б. Б. да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР