Днес, 23.02.2021 г., под ръководството на Районна прокуратура – Монтана,

...
Днес, 23.02.2021 г., под ръководството на Районна прокуратура – Монтана,
Коментари Харесай

Двама рецидивисти са задържани по време на специализирана акция в Брусарци /снимки/

Днес, 23.02.2021 година, под управлението на Районна прокуратура – Монтана, в съгласие с Окръжна прокуратура - Монтана, на територията на Брусарци се е провела профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност, противозаконната миграция и контрола за съблюдаване на наредбите, касаещи придвижването по пътищата. Участието в нея са взели чиновници от Районно ръководство на МВР-Лом, зонално жандармерийно ръководство в Монтана и полицейски участък-Брусарци.
Проверени са 23 обекта, 59 моторно транспортни средства и 64 лица.
За период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани рецидивистите В.А. и С.К. от с. Крива бара, по отношение на водено следствие за кражба от парцел на 64-годишна жена. Установени са и са конфискувани предмети и на други обири - моторен трион, чували с посуда. Открити са 84 литра алкохол, държан без нужните документи. На три адреса в града са открити дърва, съхранявани без контролна марка и документи, доказващи произхода им.
Органите на реда са съставили 4 акта за определяне на административно нарушаване по Кодекса за застраховането и по Закона за горите. Разкрити са 5 закононарушения и са заведени 4 заявителски материала.
Преди няколко дни в с. Киселево, област Монтана, беше разкрита нарколаборатория. В хода на формираното досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции за разпространяване и нелегално развъждане на растения от рода на конопа е бил арестуван 42-годишният Д.К. Мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност. След задържането му с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа е било импортирано в съда искане за установяване на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “. Окръжният съд в Монтана е наложил на обвинения Д.К. мярка за неотклонение - гаранция в пари, която ще бъде обжалвана от държавното обвиняване пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР