Дмитрий Медведев изрази задоволство от медийния интерес към срещата му

...
Дмитрий Медведев изрази задоволство от медийния интерес към срещата му
Коментари Харесай

Медведев към Борисов: Изтребители винаги ще дойдат, важно е газ да дойде

Дмитрий Медведев изрази удовлетворение от медийния интерес към срещата му с българския министър председател .

Диалогът ни постоянно е прям и градивен, показа съветският министър председател на конференция в Министерски съвет. Набелязахме проекти за бъдещето, посочи още той. Взаимното предпочитание било взаимните връзки да се развиват във всички аспекти. Двустранната икономическа комисия възобновява работата си. Когато няма контакти има подозрение един в различен, сподели още Дмитрий Медведев.

Той желае да се ускори икономическото съдействие. 5 милиарда $ е бил стокообменът сред Русия и България преди глобите. Сега е 3 милиарда $, което са изгубени работни места. Русия остава един от главните сътрудници за страната ни, по думите му. Имаме необятен кръг от благоприятни условия, счита още министър председателят на съветската федерация. Флагман на връзките е енергетиката , посочи Дмитрий Медведев. Русия желае гаранции от Европейска комисия за съветската газ. Тогава няма да има загради, акцентира министър председателят на Русия. Страната му желае да взе участие в АЕЦ Белене. Страните ни са свързани със сходни възгледи за разнообразни неща, акцентира Медведев, визирайки общите исторически моменти сред България и Русия.
 Преносът на газ ни се поставя, отсече Борисов пред Медведев
Преносът на газ ни се поставя, отсече Борисов пред Медведев

Има крупни планове, за които би трябвало да се поговори, сподели Медведев

Премиерът Бойко Борисов показа, че тази среща минава в извънредно мъчно време, време на конкуренция на оръжия. Той желае всички да се върнат на масата на договарянията. Един боен спор ще бъде гибелен за света, показа Борисов. Двете страни ще засилят съдействието в региона на сигурността.

Отново министър председателят напомни загубите в газовата сфера. България не желае нови количества газ , разясни той. България желае да резервира най-малко това, което има, акцентира министър председателят. Не би трябвало да излизаме от газовия пазар , стана ясно от думите на Бойко Борисов. Ако има национални предатели, те желаят да останат вложенията ни подземен, показа той.

За втората централа Борисов уточни, че защитавал българския интерес. След 10-12 години ще се наложи да внасяме ток , предизвести министър председателят. Няма да има съветска централа, тъй като реакторите са българските. Той не желае да хвърлим " 3 милиарда в Дунава " . А за въпроса НАТО или Русия Борисов отсече: Ние сме в НАТО и с Русия. Отново министър-председателят изиска Черно море да е зона за туризъм. Ще поддържаме съветската техника в авиацията, до момента в който дойдат новите изтребители, даде обещание Борисов и потупа другарски Медведев по ръката със заръката: " Няма да се плашите ". Дмитрий Медведев отговори на това: " Изтребители постоянно ще дойдат, значимо е газ да пристигна и централите да работят ".
 Енергиен килим постилат съветските медии на Медведев в България
Енергиен килим постилат съветските медии на Медведев в България

Визитата на съветския министър председател е по покана на Бойко Борисов

В рамките на визитата на Медведев у нас министерствата на външните работи на България и Русия подписаха и проект за съвещания сред двете ведомства.

Предвижда се консултациите да включват консулски въпроси, разнообразни районни и интернационалните тематики, измежду които Близкия изток, Африка и Организация на обединените нации, както и диалози по споразумяване на въпросите, свързани с дипломатическата благосъстоятелност на двете страни.

Последните съвещания сред двете министерства са извършени преди пет години.

От българската страна проектът подписа заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк, а от съветска - заместник-министърът Александър Грушко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР