Джулиан Асандж беше наречен "жалък нищожен червей" от държавния министър

...
Джулиан Асандж беше наречен "жалък нищожен червей" от държавния министър
Коментари Харесай

Лондон: Жалкият нищожен червей Асандж трябва да се предаде

Джулиан Асандж беше наименуван "жалък незабележим червей " от държавния министър в английското министерство на външните работи Алън Дънкан, съгласно който създателят на WikiLeaks би трябвало да напусне еквадорското посолство в Лондон и да се съобщи на английското правораздаване, съобщи Reuters.

От юни 2012 година Асандж живее в посолството, откакто отиде там, с цел да избегне екстрадиция в Швеция, където да бъде разпитван поради обвинявания в полови похищения, които той отхвърля.

През май предходната година шведското следствие беше прекъснато, само че против Асандж, който се намираше под гаранция, когато отиде в посолството, има издадена заповед за арест от английските управляващи за нарушение на изискванията на гаранцията и тя следва да бъде изпълнена, в случай че той излезе отвън рамките на дипломатическата задача.

"Голямо страдание буди фактът, че Джулиан Асандж към момента е в еквадорското посолство ", сподели Дънкан в отговор на въпрос за Асандж по време на чуване в комисията по външни работи на Камарата на общините. "Крайно време е този презрян незабележим червей да излезе от посолството и да се съобщи на английското правораздаване. "

Засега Асандж не е дал отговор на питане за коментар, изпратено му на имейл адрес, който постоянно употребява, с цел да популяризира известия до медиите.

Той твърди, че обвиняванията в полови похищения в Швеция са безпочвени и че същинската причина за проблемите му е фактът, че уеб сайтът WikiLeaks е разгласил американски дипломатически и военни секрети. Асандж се притеснява, че в случай че се съобщи, това ще докара до изгонването му в Съединени американски щати.

Той гледа на себе си като на жертва на произвол, при който съгласно него на процедура е държан под стража в еквадорското посолство - изложение на обстановката, което английските управляващи отхвърлят, заявявайки, че той непринудено е отишъл там и може да си тръгне, когато изиска, в случай че е подготвен да понесе следствията от дейностите си.



Миналия месец английски съд отхвърли да приключи делото против Асандж за нарушаването на гаранцията и съобщи в претекстовете си, че той е "човек, който желае да диктува свои условия на правораздаването ".

През октомври 2015 година английската полиция изтегли непрекъснатите си постове пред посолството, само че съобщи, че ще продължи да работи, с цел да арестува Асандж, в случай че той напусне постройката, единствено че този път "под прикритие ". Тогава полицията сподели, че за защита към посолството са били изхарчени към 12,6 милиона английски лири.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР