Джуджетата са онези приказни същества, с които всички сме били

...
Джуджетата са онези приказни същества, с които всички сме били
Коментари Харесай

Джуджета са живяли на остров в Тихия океан

Джуджетата са тези приказни същества, с които всички сме били приспивани като дребни деца. В митологията и приказките те са разказани като дребни на растеж човекоподобни същества, които живеят в гората или в планината.

Планинските джуджета прекарвали огромна част от времето си подземен, копаейки своите тунели. Прието да се счита, че джуджетата са били миньори.

 Джуджета са живяли на остров в Тихия океан

Дали обаче съществуването им и единствено в митологията и приказките? Този въпрос бе издигнат наскоро...

Група откриватели от университета " Уитуотърсранд " в Южна Африка, разгласява публикация, в която заявяиха, че са разкрили скелет, принадлежал на джудже, обитавало острови в Тихия океан преди към 2800 години.

Учените проучвали пещерите на един от островите на република Палау в западната част на Тихия океан. В един от тях, те разкрили остатъци от кости на минимум 25 души.

Някои от характерностите предиздвикали специалистите да стигнат до заключението, че предците на жителите на Палау са били джуджета.

Експертите измерили размера на тазовите кости и костите на краката на скелетите и стигнали до извода, че мъжете от античната раса тежали не повече от 43 кг, а дамите - не повече от 29.

Островитяните имали всички признаци, присъщи за типа Homo Sapiens, с дребни разлики.

Антропологът Скот Фицпатрик от държавния университет на Северна Каролина не причислява народа към елементарните Хомо сапиенс.

 Джуджета са живяли на остров в Тихия океан

При проучването на гробището в пещерите на острова Фицпатрик се натъква и на всеобщ деткски гроб на четири километра северно от пещерите. Антропологът счита, че при расата са били процедура децата да се поставят м всеобщи гробове.

Фицпатрик се колебае дали хората от острова са били същински джуджета, обособена раса, тъй като прилежащите острови са били населявани от хомо сапиенс с естествен размер.

Не се знае какъв брой са надеждни заключенията на учените, само че находката разбуни духовете в научния свят и докара до продължителни и люти разногласия.

Масло в огъня постави и откриването на други джуджета, така наречен индонезийски " хобит " от остров Флорес. От откритието им в научните среди има спор за това дали джуджетата са странични тип хора от Хомо сапиенс.

Експертите са на мнение, че по-скоро мистериозният народ били хора, страдащи от болест, предизвикала понижаване на растежа.

Дали е по този начин, остава мистерия. Но не е инцидентно, че мистериозният народ е обитавал пещери, както гласят легендите и митовете за джуджетата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР