Джош Малерман предлага на читателите дългоочакваното продължение на световния феномен

...
Джош Малерман предлага на читателите дългоочакваното продължение на световния феномен
Коментари Харесай

Продължението на феномена „Кутия за птици“ излиза на български език през септември

Джош Малерман предлага на читателите дълго чаканото продължение на международния феномен „ Кутия за птици “ – в романа „ Малори “ нищо не е такова, каквото наподобява!

Изминали са повече от 10 години, откогато Малори и двете деца се насочиха на рисковото и злокобно пътешестване с лодка по реката в търсене на избавление – избавление в един свят, който е видимо спокоен и спокоен, само че който нямаш право да виждаш с очите си. Можеш да се ориентираш по слух, аромат и допиране, можеш да общуваш с други хора, даже да създадеш семейство, само че в случай че погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко. В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала в действителност сигурна и спокойна – тук зрението е нещо, от което нямаш потребност. В приюта имаш потребност единствено от хората до себе си.
Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат извън – скоро хаосът ще завладее приюта и Малори ще би трябвало още веднъж да бяга, дружно с двете си деца. Те ще намерят заслон другаде, само че този път ще би трябвало да създадат рисков избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да разкрият мистерията, която е погубила човешката цивилизация?  Продължението на феномена „ Кутия за птици “ излиза на български език през септември

„ Малори “ е ненадейно, с напрежение и изненадващо със сюжета си продължение на сензационния бестселър „ Кутия за птици “. Авторът Джош Малерман си слага значима и почтена цел: да не повтаря модела на първия разказ, а да се опита да разшири митологията, която самичък е основал. С помощта на своята основна героиня, Малори, той построява безапелационен и впечатляващ знак на оцеляването, на куража и на майчините инстинкти, а историята се разпростира с бездиханна динамичност и увличащо напрежение. Отзивите за книгата на Запад са хвалебствени и евентуално напълно скоро „ Малори “ ще последва ориста на своя предшественик, защото правата за филмиране към този момент са изплатени. Припомняме, че „ Кутия за птици “ беше екранизиран от датчанката Сузане Биер през 2018 година, а в хитовия филм видяхме Сандра Бълок.

Романът „ Малори “ идва в българските книжарници на 11 септември, а работата по акомодацията се чака да стартира през идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР