Джон Бон Джоуви грабна с усмивка милиони момичешки сърца по

...
Джон Бон Джоуви грабна с усмивка милиони момичешки сърца по
Коментари Харесай

Любимият на милиони по света Джон Бон Джоуви стана на 60 г.

Джон Бон Джоуви сграбчи с усмивка милиони момичешки сърца по света и у нас и това беше потвърдено на концерта на групата му в София преди десетина години, когато публиката беше мощно дамска и най-напористите пораснали последователки се редяха към " езика " на сцената, протягайки ръце да ги допрян. Някои към този момент бяха осъзнали, че музиката на бандата не е нещо чак толкоз впечатляващо, нито вокалните данни на фронтмена, само че те имат доста съществено място в хард рока от своето време. И са тяхната музика - всеки си обича това, с което е пораснал. Изнесли са повече от 2700 концерта в над 50 страни пред повече от 34 милиона почитатели, написа dir.bg.

Джон закръгли житейската сметка на 60 години на 2 март. Винаги е излъчвал добрина, позитивизъм, честност - към момента е с ученическата си обич Доротея. Вечно момче, с най-пленителната усмивка.

Музикални хроникьори постоянно са казвали, че Джони има най-красивата коса в хард рока. Неговата буйна грива, гъста, къдрава и пухкава се носи като ореол над него, означават те. Затова когато подстрига косата си, беше повратен миг за феновете му и неговия имидж. Тази негова положителна, хлапашка, момчешка усмивка и животът му не кореспондират с ценностната система на жанра. При него отсъства формулата " секс, опиати и рокендрол ". Приоритетите му са Доротея, децата и рокендрола. Външно - да, театралните облекла, дори вършат и лек глем завой, само че той си остава честен и правилен на правилата си.

В това да бъде реализатор харесва не изявите пред аудитория, а писането на песни.

Роден е като Джон Франсис Бонджиови-младши в петък, 2 март 1962 година в Пърт Амбой, Ню Джърси, татко му е Джон Франсис Бонджиови-старши, а майка му е Карол Шарки. Тя е била модел и едно от първите зайчета на " Playboy ". Запознава се със брачна половинка си, когато се записва за морски пехотинец на Съединени американски щати. Таткото към този момент е бил подобен.

Рождената дата на Джон е известна и със състезателен връх - починалият баскетболист от НБА Уилт Чембърлейн означи 100 точки за " Филаделфия Уориър " против " Ню Йорк Никс " на същата дата. Краен резултат от този мач: Филаделфия Уориърс - 169: Ню Йорк Никс - 147.

Бон Джоуви е родственик на починалия популярен артист Франк Синатра, от страна на татко му, съгласно броя на списание " Spin " от май 1988 година (страница 22).

Джон има двама братя - Антъни и Матю. Самият той е баща на четири деца и е женен за Доротея Хърли от 1989 година.

Музикалната му кариера стартира през юни 1982 година Отхвърлен е от няколко звукозаписни лейбъла, в това число " Atlantic Records " и " Mercury " (Polygram) за песента " Runaway ", която записва със студийна група на име " The Allstars ".

След отхвърли, той дава парчето на рок станция WAPP в Ню Йорк, известна още като " The Apple " на 103.5FM. и оттова включват песента в компилация за локални гении и тя незабавно става шлагер.

През 1983 година подписва с " Mercury Records " за популяризирането на " Runaway " и за това би трябвало да образува група. Събират се Дейвид Брайън, кийборд, Алек Джон Съч, басист, Тико Торес, барабанист, и неговият комшия Дейв Сабо на водеща китара. Скоро Сабо е сменен с Ричи Самбора, другият доста харесван мачо на групата.

Пробивът идва с третия албум на групата, " Slippery When Wet ", публикуван през 1986 година Той се трансформира в най-продавания албум на групата, продаден в над 28 милиона по целия свят. Корицата е скандална и се наложило да я трансформират.

Следващият албум " New Jersey " е още по-успешен. Никой различен албум или реализатор не е произвеждал толкоз доста шлагери в топ 10 на " Billboard ". И два от тях - " Bad Medicine " и " I'll Be There For You ", оглавяват класациите преди всичко. След това групата отпрашва на 18-месечно интернационално турне, а когато то завършва - вършат пауза.

По време на почивката Бон Джоуви е нает да напише саундтрака за кино лентата " Young Guns II ". През това време артистът Емилио Естевес го пита дали може да употребява " Wanted, Dead or Alive " като титулна ария за кино лентата. Бон Джоуви отвърща, че не счита, че тази ария е вярната и бързо написва " Blaze of Glory ".

В изявление за списание " UNCUT " Кийфър Съдърланд споделя: " Когато Джон (Бон Джоуви) се причисли към екипа на " Young Guns II ", всички ядяхме хамбургери в сладкарница и Джон драскаше върху една салфетка, да речем, шест минути. Той съобщи, че е написал " Blaze of Glory " и подаде на Емилио Естевес салфетката. Ние хапвахме бургери, до момента в който той написа ария номер 1! Накара ни да се почувстваме глупави ".

Така Джон се въодушевява за идващия си, този път соло албум " Blaze of Glory ".

Сексапилът на Джон, завещан може би от майка му, е почетен от списание " People ", откъдето го афишират за най-секси рок звезда през 2000 година.

През 1992 той се събира с бандата за " Keep the faith " и по този начин до 2020-а издават албуми, някои с истинския състав, само че в последните години има нови музиканти на групата, които заместват Ричи Самбора и Алек Джон Съч.

Неговата " Soul Foundation " е учредена през 2006 година и поддържа напъните за спиране на цикъла на бедността и бездомността. На 19 октомври 2011 година открива " JBJ Soul Kitchen ", публичен ресторант, където посетителите заплащат това, което могат да си разрешат за храната си, или с пари, или посредством доброволческа работа.

С Доротея, с която се приказва, че са сключили брак в Лас Вегас, са родители на Стефани Роуз - на 29 години, Джеси Джейс Люис - на 27 години, Джейкъб Хърли - на 20 години и две години по-малкият Ромео.

Смята се, че финансовото положение на музикантът е 318 млн. $.

Преди няколко години той стана вегетарианец, откакто брачната половинка му предложила да отстраняват месото от семейството им. " След повече от 30 години, в които съм консумирал на мъртви животни, разбрах, че отнемам децата си от тяхното здраве, тъй като и те са се тъпкали с това ", сподели той. " Така че отстраних от трапезата ни всички типове месо, като се изключи рибата ", споделя Джон, който избира соеви артикули и зеленчуци вкъщи.

Докато били на турнето си " Slippery When Wet " в Англия през 1988 година, Джон Бон Джоуви избавя ранен заек пред портите на замъка Уоруик - откакто научава, че заекът би трябвало да бъде евтаназиран без анестезия, той се втурва и избавя заека от болничното заведение за животни. Бон Джоуви взел зайчето в хотела си и го назова " Бъч ". В последна сметка той пуснал Буч в близката гора, преди да се насочи към идващото си шоу.

" Животът ми е доста по-нормален, в сравнение с човек би могъл да си показа ", споделя шестата най-богата рок звезда в света, сложена в листата сред Стинг и Елтън Джон. " Няма платинени плочи, висящи на никое място в къщата ми. Атрибутите на рок звездата в никакъв случай не са били част от вкъщи ми ", и добави с усмивка, че е принцът на Ню Джърси пред " Irish Times " предходната година.

Там споделя и че е видял, че този начин на живот, на рок звезда, е празен и нямал самообладание да излезе от него.

" Нямах опция да се оправя с опиатите и по тази причина ги заобиколих. Не открих наслада в това и нямах потребност се заравям прочувствено, тъй че защо ми е?! ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР