Джон Болтън - новият съветник по националната сигурност на Тръмп

...
Джон Болтън - новият съветник по националната сигурност на Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп сменя съветника си по национална сигурност със свиреп ястреб във външното политика


Джон Болтън - новият консултант по националната сигурност на Тръмп

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Джон Болтън ще е новият консултант по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп. Той ще размени Хърбърт Макмастър от идващия месец, предадоха международните организации.

" С наслада разгласявам, че от 9 април 2018 година дипломат Джон Болтън ще бъде новият ми консултант по националната сигурност ", написа Тръмп в Туитър.

Макмастър свърши " забележителна работа и постоянно ще остане мой другар ", показва още Тръмп.

През юли 2012 година Джон Болтън разяснява атентата на летището в Сарафово. Тогава той съобщи, че " Израел приготвя офанзива против Иран поради нападението против нейни жители в България “. " Трябва да приемем, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху сортира думите си доста деликатно и приказва единствено откакто неговото държавно управление е получило несъмнено доказателство, че Иран е виновен за тази офанзива. Когато Нетаняху споделя: " Иран е, а не " Хизбула ", и ние ще отвърнем крепко ", това приказва, че Израел може да нападна Иран непосредствено ", разяснява тогава Болтън.

В началото на 2018 година той прикани Тръмп да поддържа антиправителствените митинги в Иран. Болтън пази и връщането на всички стопански наказания против Техеран.

С новото предопределение Тръмп продължава да построява един от най-твърдолинейните екипи по сигурността в Белия дом в актуалната история, написа в. " Ню Йорк таймс ".

То може да докара до трагични промени в метода на държавното управление към рецесиите по света и сигурно ще обърка подготовката за препоръчаната среща на върха в края на май сред Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, написа в. " Вашингтон пост ".

Болтън е яростен ястреб във връзка с Северна Корея, който е заявявал, че единствено с предпазен удар може да бъде попречено на тази страна да създаде нуклеарна ракета, с която да нападне Съединени американски щати. Болтън, който назова договарянията с Пхенян загуба на време, смекчи леко възгледите си, откакто Тръмп разгласи, че ще седне на масата с Ким.

Решението на Тръмп за тази рокада е ненадейно, само че не ненадейно. То подсказва, че американската външна политика ще схване по-конфронтационен метод в миг, когато Тръмп е изправен пред засилващи се провокации. Президентът размени държавния секретар Рекс Тилърсън предходната седмица с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, който също се е изказвал за промяна на режима в Пхенян и за повреждане на нуклеарното съглашение с Иран, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР