Джодженът е много полезен за здравето на човека, освен че

...
Джодженът е много полезен за здравето на човека, освен че
Коментари Харесай

Джоджен помага при болки в стомаха

Джодженът е доста потребен за здравето на индивида, като се изключи че е известен като вкусна фалшификация за разнообразни типове зеленчукови и месни ястия, чорби, супи и даже салати.

Джодженът съдържа скъпи етерични масла, които го трансформират в растение, което сполучливо се бори с всевъзможни нездравословни микроорганизми. Затова той е потребен при битка със стомашни възпаления.

Ако имате стомашни болки, джодженът ще ви помогне да се справите с тях. Пригответе запарка от джоджен, като залеете с 200 мл гореща вода 1 супена лъжица изсушени листа от растението.

Оставя се за 35 минути и се прецежда. Тази запарка може да се употребява сполучливо като чай, който може да пиете с мед или без подсладител. Можете да го пиете и леден, само че най-полезен е, когато е леко топъл.

Джодженът има болкоуспокояващи, а също по този начин и съдоразширяващи свойства. Той усъвършенства храносмилането, отстранява възприятието за гадене и има положително влияние върху жлъчката.

 Болки в Стомаха

Отварата от джоджен оказва помощ също по този начин и при киселини. При болки в стомаха можете също по този начин да си извършите вана, като в топлата, само че не гореща вода добавите запарка от джоджен.

При отичане на стомаха джодженът е доста потребен. Танините, които се съдържат в джоджена, защищава стомаха от разнообразни типове раздразнения и възпаления.

Джодженът оказва помощ както при диария, по този начин и при запек. Полезен е и при колит, само че въпреки всичко би трябвало да се посъветвате със експерт, преди да пиете запарка от това растение, в случай че имате колит.

Джодженът оказва помощ също по този начин и при проблеми с апетита. За тази цел се пие по една трета чаена чаша три пъти на ден половин час преди хранене, леко подсладен.

Когато отварата от джоджен се дава на деца под 12 години, се предлага дозата да се понижи на половина спрямо тази, която е подобаваща за възрастни.

Не се предлага запарка от джоджен за деца до 2 години, защото танините, които се съдържат в растението, могат да провокират алергична реакция при по-чувствителните и нежни организми.

За дребните деца се предлага да поседят в корито, цялостно с топла вода, в която е добавена запарка от джоджен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР