Джо Байдън подписа двупартийния инфраструктурен пакет на стойност 1,2 трилиона

...
Джо Байдън подписа двупартийния инфраструктурен пакет на стойност 1,2 трилиона
Коментари Харесай

В САЩ е подписан инфраструктурният проект на стойност $1,2 трлн.

Джо Байдън подписа двупартийния инфраструктурен пакет на стойност 1,2 трилиона $. Законопроектът бе признат от Сената с 69 против 30 гласа през август и от Камарата на представителите в това число с утвърждението на 13 републиканци на 5 ноември. Приемането на този инфраструктурен пакет се оказа не изключително елементарно, само че прекомерно значимо, тъй като идва в миг, когато неодобрението за Байдън продължава да нараства и то преди междинните избори през идната година.

Последно изследване на тв Ей Би Си и в. „ Вашингтон пост “ сподели, че 41% от американците утвърждават, само че 53% не утвърждават активността на американския президент.

Този пакет би трябвало да обезпечи 550 милиарда $ нови федерални вложения в инфраструктурата на Съединени американски щати за интервал от 5 години.

„ Имали сме най-хубавата инфрастриктура на света. Сега съгласно международния стопански конгрес сме 13-и “, сподели Байдън и уточни, че това ще се промени: „ Заради този закон другата година ще бъде първата от 20 години, когато инвестицията ни в инфраструктурата ще нарастне по-бързо от тази на Китай “.

Според президента пакетът ще обезпечи средства за пътища, мостове, публичен и железопътен превоз, летища, пристанища и водни пътища.

65 милиарда $ от средствата ще бъдат употребявани за възстановяване на националната инфраструктура, както и десетки милиарди долари за възстановяване на електропреносната мрежа и водоснабдяването.

Други 7,5 милиарда $ са планувани ​​за построяването на национална мрежа за високоскоростен интернет и зарядни устройства за електрическите коли.

Конгресът се завърна във Вашингтон след едноседмична отмора преди Денят на благодарността, с цел да одобри програмата за стопанската система и климата, както и за финансиране на държавното управление преди крайния период 3 декември и повишение на лимита на дълга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР