Джеймс О`Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в

...
Джеймс О`Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в
Коментари Харесай

Визита на най-високо ниво заради новия Магнитски. Кой идва у нас

Джеймс О`Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати, идва в България идната седмица. Това заяви той в диалог с български публицисти през днешния ден във връзка новите американски наказания против български политици.


-->
О`Брайън бе в София в края на август 2022 година за срещи с представители на българското държавно управление.



По думите му той ще има съвещания " за небходимите промени в светлината на случилото се, довело до днешните сакции ", детайлности за които ще бъдат обявени по-късно.



" Санкционирането на петимата български жители води към едно нещо - корупцията. Откраднати са милиони евро от българския народ и това визира интегритета на българската правораздавателна система. С днешното деяние ние подкрепяме промяната на правораздавателната система ", посочи Джеймс О`Брайън.



" Искам да подчертая, че вършим това в взаимност с Европейския съюз, който упорства реформирането на правораздаването в България. Доволни сме да забележим някои стъпки, подхванати в тази посока в Министерството на правораздаването. Но сме разочаровани, че значимо законодателство беше оставено незавършено ", добави той.







Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР