Джейми Даймън е оптимист за представянето на икономиката на САЩ

...
Джейми Даймън е оптимист за представянето на икономиката на САЩ
Коментари Харесай

Шефът на JP Morgan очаква икономически бум в следващите две години

Джейми Даймън е оптимист за представянето на стопанската система на Съединени американски щати през идващите няколко години. Дългогодишният основен изпълнителен шеф и ръководител на JPMorgan Chase прогнозира мощен напредък на световната стопанска система на фона на огромните разноски на американското държавното управление, предава Си Ен Би Си.

„ Нямам подозрения, че на фона на огромните спестявания, новите тласъци, големите държавни разноски, стратегиите за количествено облекчение (QE), евентуалният нов инфраструктурен проект, сполучливата имунизационна стратегия и еуфорията към края на пандемията, стопанската система на Съединени американски щати ще означи същински взрив. Този взрив елементарно може да продължи до 2023 година, защото разноските могат да бъдат удължени до тогава “, написа Даймън в годишното си писмо до акционерите.

Даймън, който ръководи JPMorgan по време на финансовата рецесия от 2008 година и изигра основна роля за превръщането на компанията в най-голямата американска банка по активи, уточни, че размерът на държавните разноски по време на пандемията надалеч надвишава този на средствата, изхарчени при миналата рецесия. Според него няма да осъзнаем дълготрайния резултат от този взрив скоро, защото ще бъде нужно доста  време, с цел да се оцени качеството на държавните разноски, в това число на оферти от президента Байдън инфраструктурен проект за 2 тлрн. $.

„ Харчете рационално, защото това ще сътвори повече стопански благоприятни условия за всички “, сподели той.

В писмото до акционерите Даймън засегна редица тематики, в това число опасността, която съставлява финтех за американските банки, както и представянето на огромните софтуерни компании на борсата.

Според Даймън оценките на фондовите пазари са „ много високи “, само че един дълголетен стопански взрив би оправдал актуалните им равнища, защото пазарите взимат поради икономическия напредък и спестяванията, които се чака да бъдат инжектирани в акциите.

Макар че е оптимист за непосредственото бъдеще на стопанската система, Даймън отбелязва, че пред САщ има съществени провокации.

„ Изминалата година извади на напред във времето провокациите пред американските институции и длъжностни лица, защото противниците на нашата страна виждат нация, раздрана и осакатена от политика, както и от расово неравноправие и неравноправие в приходите. Те виждат страна, която е неспособна да координира държавните политики (фискална, парична, индустриална и регулаторна) по координиран метод за реализиране на националните цели “, показва Даймън.

„ В последна сметка страната би трябвало да премине оттатък нашите разлики и персонални ползи и да работи за положителното на всички. Добрата вест е, че всичко може да бъде поправено “, споделя още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР