Джендърка получи обезщетение от 374 хил. евро за несполучлива операция

...
Джендърка получи обезщетение от 374 хил. евро за несполучлива операция
Коментари Харесай

Неуспешна джендър операция донесе 374 хил. евро на пациентка

Джендърка получи обезщетение от 374 хиляди евро за несполучлива интервенция на пола ѝ.
Адвокатът на пациентката, която претърпя „ чисто биологични вреди “ след здравната инвазия, назова присъдата „ историческа “. Основанието е, че с изключение на 224-те хиляди евро за вредите по физиологията на пострадалата, съдът добавил още 150 хиляди евро – за нарушение на половата еднаквост на дамата от лекарите, предава Канал 3.

Правото на полова еднаквост и самоопределяне е фундаментално и всевъзможни похищения над него се преследват от закона, с изключение на когато грешката се дължи не на индивида, а на природата.

Обезщетението ще бъде изплатено на злощастната пациентка от елитна болница, намираща се в италианското градче Пиетра Лигуре. Жената постъпила там през 2010 година, само че вместо да се снабди с мечтаните от нея мъжки полови органи, тя получава секс вреди, които лекарите не съумяват да поправят цели осем пъти.

До края на живота си дамата към този момент няма да е жена в пълноценния смисъл на понятието, нито пък мъж. Тя ще им съществени усложнения в интимното другарство с други хора, декларира юристът ѝ.

Все отново лекарите ще апелират. Според тях пациентката е била известена за рисковете преди интервенцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР