Джак Ма, съоснователят на най-високо оценената китайска компания, официално беше

...
Джак Ма, съоснователят на най-високо оценената китайска компания, официално беше
Коментари Харесай

Обявиха Джак Ма за член на Китайската комунистическа партия

Джак Ма, съоснователят на най-високо оценената китайска компания, публично беше доказан за член на Комунистическата партия. Новината стана ясна от държавно вестникарско издание, което показва кои са бизнес водачите, които оказват помощ за развиването на страната, заяви телевизия " Блумбърг ".

Ма, който е съосновател и ръководител на колоса в електронната търговия Alibaba Group Holding, е един от стоте души, които Централният комитет на Китайската комунистическа партия ще уважи като част от празник за отбелязване на 40 години от икономическата промяна в страната и нейното отваряне. Сред отличените се подреждат основният изпълнителен шеф на Tencent Holdings Пони Ма, основният изпълнителен шеф на Baidu Робин Ли, баскетболната звезда Яо Мин и волейболният треньор Лан Пин.

Границата сред бизнеса и политиката стартира от ден на ден да се размива в Китай, откакто президентът Си Дзинпин поведе акция, с цел да се увери, че Комунистическата партия има водеща роля във всички аспекти на обществото. Това от време на време основава търкания сред ползите на хората от частния бизнес и страната.

" Имаме все по-близки връзки сред водещите интернет компании в Китай и държавното управление, тъй като държавното управление ги счита за един от най-ефективните способи да осъществя своите политически начинания ", разяснява Марк Наткин, ръководещ шеф на основаната в Пекин Marbridge Consulting.

Списъкът от 100 души, които ще бъдат поздравени на 40-годишнината, ще бъде отворен за обществено разглеждане до 30 ноември, написа вестник People`s Daily. Отвъд бизнес водачите и спортните звезди, описът включва учени, астронавти и създатели.

Ма е най-богатият човек в Китай. Нетното му положение възлиза на 38,4 милиарда $ съгласно Bloomberg Billionaires Index. През септември той разгласи, че през идната година възнамерява да съобщи ролята си на изпълнителен ръководител на основния изпълнителен шеф Даниел Джан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР