Според доклада от аутопсията тийнейджърът от Масачузетс е починал от

...
Според доклада от аутопсията тийнейджърът от Масачузетс е починал от
Коментари Харесай

14-годишен американец почина след състезание по ядене на чипс с много люти чушки

Според отчета от аутопсията младежът от Масачузетс е умрял от прекъсване на сърцето поради извънредно висока централизация на капсаицин в кръвта.

Капсаицинът е дейното вещество в лютите чушки, което основава чувството за изгаряне. Според локални медии момчето, което е живяло в Уорчестър, е умряло на 1 септември 2023 година след присъединяване в спорното съревнование One Chip Challenge. Предизвикателството пред участниците в конкуренцията е било да ядат ултралютив чипс, без да пият вода допустимо най-дълго време. Продуктът е съдържал люта чушка " Каролина Рипър " - най-лютивия вид в света съгласно Книгата за върхове " Гинес ". Чипсът е бил продаван в пакети с изрисувана мъртвешка глава. След смъртния случай компанията производител е изтеглила продукта от пазара.

Според аутопсията момчето е страдало от сърдечносъдова патология и евентуално това положение също е асъдействало за гибелта му. Според локалните медии има случаи и на други младежи, почувствали се зле и приети в болница след консумация на този чипс, основно в Калифорния и Минесота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР