Дизайнери и компютърни специалисти са преобладаващите направления, в които ще

...
Дизайнери и компютърни специалисти са преобладаващите направления, в които ще
Коментари Харесай

Дизайнери и компютърни специалисти преобладават в Русенска област след 7-и клас в плана за следващата учебна година



Дизайнери и компютърни експерти са преобладаващите посоки, в които ще се образоват децата след приключен седми клас, през идната образователна година в учебните заведения на Русенска област. Това планува държавният план-прием, препоръчан от Регионалното ръководство на образованието. 

Графични, интериорни, фешън и промишлени дизайнери ще се обучават  в разнообразни професионални учебни заведения на региона. Бъдещи специалистри по хардуер и програмен продукт пък ще имат дипломи от 9 учебни заведения.

Това се прави към този момент всеобщо в професионалните гимназии, с цел да не се загуби разнообразието от предлаганите специалности, което е доста значимо, това сподели краткотрайно изпълняващата длъжността шеф на образованието Росица Георгиева и изясни, че такива специалности се желаят и от бизнеса в района. Точно неговите представители обаче я репликираха:

Питах аз тук в тази зала какъв брой индивида от вас, които имате деца, ще отидат в професионална гимназия. Мълчанието ще бъде огромно и аз това го знам, сподели един от тях.

Предстои министърът на образованието на вземе решение дали да утвърди това предложение. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР