Дийп-фейк видеата са едно от раковите заболявания на интернет пространството,

...
Дийп-фейк видеата са едно от раковите заболявания на интернет пространството,
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон срещу дийп-фейк порното

Дийп-фейк видеата са едно от раковите болести на интернет пространството, от които за момента страдат най-много звездите.

Скарлет Йохансон бе една от звездите, чийто голи фотоси бяха откраднати през 2011 година и по-късно бяха употребявани за изработката на дийп-фейк порно клипове.

Наскоро чаровната актриса разкри пред Washington Post, че модата надалеч не е отшумяла и обликът й продължава да се появява в страници за възрастни. " Интернет е като тъмна дупка, която се самоизяжда ", споделя Йохансон.

Според нея казусът ще продължи да е налице и в бъдеще, и няма да бъде решен, до момента в който законите за интелектуална благосъстоятелност върху изображения не бъдат синхронизирани на всички места по света. Истината, споделя Йохансон, е, че в някои страни сходни видео клипове даже не нарушават законовите наредби.

Актрисата акцентира, че дийп-фейк материалите съставляват заплаха освен за звездите, само че и за елементарните хора, защото обликът им може да употребен за най-различни неетични цели.

" Въпрос на време е да забележим по какъв начин елементарни хора стават жертва на дийп-фейк материали ", предизвестява Йохансон.

От Washington Post акцентират, че сходни случки към този момент са налице, като дават за образец няколко случая от тази година, в които мъже и дами употребяват дийп-фейк видеа, с цел да компрометират някогашните си половинки. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР