Дивият чесън се среща под голяма разнообразие от названия -

...
Дивият чесън се среща под голяма разнообразие от названия -
Коментари Харесай

Какво да приготвим с див чесън?

Дивият чесън се среща под огромна многообразие от названия - левурда, мечи лук, горски чесън, цигански лук, а латинското му наименование е Allium ursinum L. За феновете на природата той е едно от първите растения, предвестници на пролетта. От фамилията на типове лук по лютивост не заема първото място, той е красиво растение, повече обичайно на нежните момини сълзи и блатни кокичета.

Дивият чесън е по едно и също време фалшификация и лечебно растение в националната медицина и кулинарията. Вкусно и потребно растение, дивият чесън намира място освен като фалшификация в разнообразни предписания, само че и като независимо ястие. Ето негови приложения, които са най-често срещани.

Салата от див лук

Салатата от див лук се прави от стъблата на растението. Режат се на ситно, овкусяват се със сол, олио и зехтин и се трансформират освен в пролетна салата, само че и в лекарство за черния дроб. Може да се добави към всякаква друга салата.

Супа

Дивият чесън е подобаващ като фалшификация в супите, по-често в студените супи като таратора, само че може да бъде ароматна част и от топли супи или да играе основната роля в супата.

Сметанов и млечен сос

 какво да приготвим с див чесън Снимка: Sevdalina Irikova

Всички млечни ястия се комбинират добре с дивия чесън. Млечните ястия и предястия с яйца, омлетът и миш-машът са несравнимо по-апетитни, в случай че им се добави и див чесън.

В зеленчуци

Дивият чесън се съчетава доста добре с всички други зеленчуци. Наръсен на ситно върху печените картофи е класика, която всеки е опитвал.

Гъби

Дивият чесън може да сътвори невероятна симбиоза с гъбите. Топла салата с гъби печурки и див чесън е приятност за небцето и ще задоволи всяко високо кулинарно условие. Нужните артикули включват гъби, масло, свеж лук и свеж чесън и подправки като сол, черен пипер и копър. Гъбите се задушават с маслото, като се прибавят няколко стръка свеж лук и свеж чесън и подправките, преди да се смъкна салатата от огъня Поставя се в паница, а от горната страна се наръсва с свеж чесън, нарязан на ситно.

Хляб

Хлебчетата с див чесън са доста известни и се употребяват както като сурогат на хляба, по този начин и за бургери и сандвичи, придавайки спомагателна пикантност на храната.

Вижте и някои хрумвания за:

- чеснови пърленки;

- чеснова чорба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР