Дисциплинарно уволнение на глухоням служител от Ботаническата градина в Балчик

...
Дисциплинарно уволнение на глухоням служител от Ботаническата градина в Балчик
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик

Дисциплинарно уволняване на глухоням чиновник от Ботаническата градина в Балчик взриви обществените мрежи. Близо 20 години той се грижи за фамозната сбирка от кактуси в градината, само че от няколко дни към този момент не е работа.

За Галин кактусите са целия живот. Той е добре прочут и почитан в средите освен у нас, а и в чужбина.



" Много ми е болно, тъй като обичам това място. Всичко там е мое дело – трудът по засаждане, създаване на оранжерии. Събирал съм кактуси от целия свят. Аз персонално съм дарил 1500 кактуса ", сподели Галин Радков. 

" Той си вършеше съзнателно отговорностите. Всички го познаваме като човек, който е способен, знае всички наименования, знае характерните грижи, които са нужни за тези растения ", изясни Илиян Стоянов. 

Галин счита, че е умишлен още преди няколко години, когато се застъпва за предходните шефове след промяна на управлението. Разказва, че стартират да му постановат разнообразни санкции, изолират го от сбирката с кактуси и го товарят с доста друга работа.

" Това е един доста дълъг развой, тази покруса, която продължава. Такова вменяване на виновност ", разяснява Илиян Стоянов. 

В претекстовете за уволнението на Галин написа, че е проявявал редовно пренебрежение към откритите правила на труд и етични колегиални взаимоотношения, а едно от наложените му санкции е за удар по гърба на колежка.

" Никога не съм посягал на сътрудник. Нито едно от тези санкции не е справедливо, несправедливи са. До преди 2 години нямах нито една забележка ", добави Галин. 

От Софийския университет в позиция до bTV обясниха, че това е трудово-правен спор, който не може да бъде подменян с причини за ощетяване на човек в неравностойно състояние, а уволнението е наложено след съблюдаване на процедурата по Кодекса на труда.

" Сега там има доста изсъхнали и изхвърлени растения, не знаят по какъв начин да се грижат за тях ", тормози се Галин.

В интернет към този момент се популяризира петиция в поддръжка на Галин, в която са се подписали близо 2500 индивида./ Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР