Дистанционното обучение стартира много успешно. Създаде се добра организация за

...
Дистанционното обучение стартира много успешно. Създаде се добра организация за
Коментари Харесай

Просветният министър каза с колко ще се удължи учебната година

Дистанционното образование започва доста сполучливо. Създаде се добра организация за по-малко от 3 дни. Никой от нас не беше квалифициран за тази обстановка. Това заяви пред Българска национална телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

„ За първи път виждаме тази добра заварка сред родители и учители”, регистрира той.

„ Стартирахме дейно, даже ще компенсираме част от изоставането, което бе през грипната почивка. Децата сега учат повече, в сравнение с преди изключителното състояние. В взаимозависимост от това по кое време се възвърне присъствения образователен развой, ще създадем преценка от какъв брой дни има потребност.

Дори и да има отучване, ще бъде няколко дни, единствено с цел да се приключи срокът. Може 10 или 15 часа да са нужни в допълнение за удължение на годината”, сподели още министърът и добави, че е по-добре да не се приказва сега по тази тематика, с цел да не се сътвори неизясненост.

„ Със сигурност няма да има нулева образователна година ", акцентира той.

„ Външното оценяване и матурите би трябвало да се проведат”, уточни министърът.

„ Материалът за матурите ще бъде скъсен. Няма да се включва наличие, което не е преподавано. Външното оценяване за 4 и 10 клас няма елиминационен темперамент. Не би трябвало да тормози учениците. То отразява няколко години, а не седмици”, сподели още Вълчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР