Дистанционната работа преобърна корпоративна Америка, освобождавайки много работници от смазващи

...
Дистанционната работа преобърна корпоративна Америка, освобождавайки много работници от смазващи
Коментари Харесай

Мъск нахрани лаптоп класата и хоум офиса

Дистанционната работа прекатурна корпоративна Америка, освобождавайки доста служащи от смазващи пътувания и разпръскване в офиса, като в същото време вбеси също толкоз доста шефове.

Най-богатият човек в Съединени американски щати обаче съобщи, че е време несклонните към работа в офиса да " престанат със своята морална пренебрежителност по отношение на работата от у дома ".
-->
" Лаптоп класата живее в фиктивен свят ", сподели основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск по време на изявление за CNBC от фабриката на компанията в Остин, Тексас. " Вижте автомобилният бранш. Тук работят ли хора от у дома? Разбира се, че не ", съобщи Мъск.

.„ Хората, които създават коли, обслужват ги, строят къщи, ремонтират ги, вършат храната и всичките други неща, които хората употребяват – те би трябвало да вървят на работа, само че вие не ", продължи Мъск. " Не става въпрос просто за работливост. Става въпрос за нещо морално неправилно ", добави той.

Мъск съобщи, че желае чиновниците на Twitter и Tesla да работят в офиса. Но по време на изявлението той добави, че „ работната седмица би могла, да речем, да продължи от понеделник до четвъртък, вместо от понеделник до петък “.

Мъск прави тези мнения в миг, в който от ден на ден мениджъри се пробват да накарат чиновниците си да се върнат в офиса, откакто пандемията направи отдалечената работа и срещите в Zoom, Teams и други платформи нещо общоприетоо в корпоративния живот.

Вярно ли е, че работещите от у дома младежи вредят на продуктивността?Твърде елементарно е да се допусна, че работещите отдалечено са „ безделници “.Някои мениджъри изпитват компликации в ръководството на хибридни работни графици и се оплакват, че отдалечената работа е навредила на фирмената просвета и е се е оказала пагубна за човешките взаимоотношения.Критиците на този мотив обаче считат че " фирмената просвета " е просто опит да се изфабрикува сантиментална концепция за офиса в опит да се управляват чиновниците и да се извлече повече работа от тях.

/profit.bg/

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР