Disney+ разтърси цените в Обединеното кралство след световен спад на абонатите

...
Това идва, след като компанията разкри, че е претърпяла спад
Коментари Харесай

Това идва, след като компанията разкри, че е претърпяла спад от 7,4% на клиентите на Disney+ в международен план до 146,1 милиона през трите месеца до юли.

Развлекателният гигант също отчете нетна загуба от $460 милиона (£360 милиона) през третото тримесечие, в сравнение с печалби от $1,4 милиарда (£1,1 милиарда) през същия период на миналата година.

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Игър каза, че фирмата е изправена пред „предизвикателна среда“, но каза, че е на път да намали разходите с милиарди паунда и каза, че приходите са се увеличили с 4%.

Той също така обеща да въведе репресии срещу споделянето на пароли през 2024 г., въпреки че не предостави подробности.

Това следва подобна стъпка от стрийминг конкурента Netflix по-рано тази година.

Г-н Игър също разкри увеличения на цените за потребители без реклами на услугата през САЩ, тъй като той твърди, че рекламният пазар за стрийминг се „вдига“ в сравнение с традиционните телевизионни спотове.

„Ние очевидно се опитваме с нашата ценова стратегия да мигрираме повече абонати към поддържаното от реклама ниво, “ добави той.

Прочетете още от бизнеса:

„Увеличаване на персонала, работещ от вкъщи“ като разходи за живот, които се ухапват
Наемите „ще продължат да растат“ като предлагане пада под търсенето

Новото ценообразуване на Disney+ UK включва по-евтин план от £4,99 на месец с реклами, заедно със £7,99 „стандартна“ услуга, която може да се гледа на две различни устройства едновременно.

По-скъпа премиум версия, на цена от £10,99 на месец, ще предлага по-високо качество на изображението и възможност за четирима различни хора да гледат едновременно.

Съществуващи абонати на услугата, която включва Star Войните и филмите на Marvel автоматично ще бъдат прехвърлени към премиум версията - освен ако не поискат да сменят плана си - и ще бъдат таксувани £7,99 на месец до декември.

Въвеждат се подобни промени в ценообразуването в цяла Европа и в Канада.

Март: Disney Parks разкрива реалистичен светлинен меч

На други места Disney каза, че е бил подсилен от своя Shanghai Disney Resort, който беше отворен за цялото тримесечие - за разлика от същото време миналата година, когато бяха наложени ограниченията срещу COVID принуди затварянето й през по-голямата част от периода.

Но компанията загуби и 12,5 милиона абонати на своята услуга Disney Hotstar в Индия, след като се отказа от правата си за мачове по крикет от индийската Висша лига.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР