Дирекция Култура на Столичната община ще проведе 13-тото издание на

...
Дирекция Култура на Столичната община ще проведе 13-тото издание на
Коментари Харесай

В полите на Витоша търси таланти

Дирекция " Култура " на Столичната община ще организира 13-тото издание на Националния конкурс за лирика " В полите на Витоша ". Изданието е отдадено на 140-годишнината от оповестяването на София за столица на България.

Стихове се одобряват до 24 май. Конкурсът е неизвестен и на свободна тематика. Право на присъединяване имат създатели на възраст над 18 години. Всеки може да взе участие с не повече от три непубликувани стихотворения. Произведенията се изпращат в пет екземпляра, в запечатан плик, а в дребен запечатан плик се ползват персонални данни (трите имена, дата на раждане, адрес и телефон за връзка).

Авторитетно жури ще прави оценка стиховете на претендентите, а резултатите ще бъдат оповестени през юни. Първа премия е 800 лева и дребна пластика; втора - 500 лева.; трета - 300 лева Съпътстващата премия за млад стихотворец до 25 години е 300 лева

Крайният период за изпращане на творбите е 24 май тази година в това число (важи датата на пощенското клеймо) на адрес: София 1000, пл. " Славейков " 4, Столична община - дирекция " Култура ", за състезанието " В полите на Витоша ". Участниците до 25 години би трябвало да отбележат на плика цифрата 25.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР