Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е отстранен от

...
Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е отстранен от
Коментари Харесай

Началникът на Софийския затвор е отстранен от длъжност

Директорът на Централния софийски затвор Десислав Трайков е отхвърлен от поста си, оповестиха от Министерството на правораздаването.

Трайков е отхвърлен по заповед на министъра на правораздаването Янаки Стоилов поради формирано дисциплинарно произвеждане против него.

Функциите на шеф на Софийския затвор ще бъдат изпълнявани от заместник-главния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " ст. комисар Цветан Цветков.

През 2019 година Трайков подаде оставка. Причината беше, че изтърпяващият присъда за трафик на дрога Будимир Куйович беше заловен по време на отпуск на Автомагистрала " Тракия " с подправена шофьорска брошура. Тогава министър на правораздаването беше Данаил Кирилов, който подреди инспекция на случая, по-късно обаче оставката на Трайков не беше призната.

От правосъдното министерство оповестяват още, че със заповед на основния шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов от през днешния ден е бил отхвърлен от служба мл. контрольор Илия Йорданов - надзорник в ареста на бул. " Г. М. Димитров ", поради дисциплинарно произвеждане във връзка данни за сбъднат от него нерегламентиран контакт със арестувано лице.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР